Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå må du nyte rekordtemperaturene mens du ennå kan

Mandag blir siste dag med godvær.

REKORDVARME: Det er målt rekordhøye temperaturer flere steder i landet den siste uka. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
REKORDVARME: Det er målt rekordhøye temperaturer flere steder i landet den siste uka. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skinner sola utenfor vinduet bør du komme deg ut og nyte varmen - den blir desverre ikke langvarig.

- Allerede natt til mandag vil temperaturene begynne å synke litt og på tirsdag vil de nesten halveres i forhold til slik de har vært de siste dagene, altså ned i 10-12 grader, sier Bjart Eriksen, vakthavende meterolog ved Meterologisk Institutt til Dagbladet.

Han understreker at sola nok vil titte frem, og at temperaturene vil legge seg på 15-20 grader utover mot uka. Kanskje kan vi håpe på sommevær til neste helg igjen.

Ruskevær i nord Mens «søringene» strømmet til strender og parker denne uka, har nordlendingene hatt mye ruskevær og lave temperaturerer. Det ser desverre ikke ut til at sommeren er på vei til Nord-Norge den kommende uka heller.

- Nord-Norge får mye dårlig vær. Enkelt og greit. Det blir regnbyger og ruskevær så langt jeg kan se, som er omtrent 7-10 dager fremover. I Tromsø vil temperaturene ligge på rundt 5-10 grader, sier Eriksen.

Rekordhøye maitemperaturer kom beleielig sammen med pinsehelgen, og flere steder i landet har det blitt målt rekordhøye temperatuerer.

- Det har vært flere rekorder de siste dagene. I Gvarv i Telemark ble det mål 30,6 på torsdag, noe som er den høyeste målte temperaturen i mai i Norge noensinne. Fredag slo de sin egen rekord. Da ble det målt 31,1 grader, sier Bjart Eriksen, vakthavende meterolog ved Meterologisk Institutt.

På onsdag ble det målt 28,3 grader på Nedre Vats i Rogaland, noe som er mairekord på denne stasjonen. Fredag krøp gradestokken på Blindern i Oslo opp til 29,9 grader, men rekordvarmen ser desverre ut til å avta utover i den kommende uka.

- God magefølelse Også Vestlandet vil få noe reduserte temperaturer utover i uka, samt litt sterkere vind. Bor du i Trøndelag kan det hende du må finne frem paraplyen og regnstøvlene allerede natt til mandag.

- Det kommer inn et lavtrykk fra nord, men det bli forhåpentligvis ikke de aller største mengdene nedbør, sier Lisbeth Håvik, vakthavende meterolog ved Storm Geo.

Eriksen vil ikke spå hvordan været vil bli videre fremover i sommer, men har en god magefølelse.

-  Min magefølelse, blandet med litt statistikk, sier meg at vi får en kjempefin juli. I alle fall på Sør- og Østlandet, sier han.

LITT MER SOL: Fra tirsdag av synker temperaturene i Sør-Norge og vi vil få en litt met skyet værtype. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
LITT MER SOL: Fra tirsdag av synker temperaturene i Sør-Norge og vi vil få en litt met skyet værtype. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling