REGN: Det er ventet mer regn på Østlandet enn Vestlandet neste uke. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
REGN: Det er ventet mer regn på Østlandet enn Vestlandet neste uke. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Nå må du sole deg mens du kan

Paraply-vær i vente neste uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tropenettene i Finnmark, sola på Vestlandet og den blå himmelen på Østlandet er det bare å si farvel til.

Det er nemlig ventet regn og skriftende byger de neste ti dagene. Faktisk er det meldt mer regn på Østlandet enn Vestlandet neste uke.

StormGeo har utarbeidet et tidagers værvarsel for Dagbladet. Prognosene viser at været ikke blir noe å rope hurra for, og alt tyder derfor på at det ikke blir noen superstart på fellesferien.

- Hvis man skal til Syden, er det fin tid å gjøre det på nå uten å få dårlig samvittighet, sier meteorolog Stig-Arild Fagerli i StormGeo til Dagbladet.

Lavtrykk fra Finland

Fra Finland kommer det et lavtrykk som legger seg over Finnmark de neste dagene, men som svekkes gradvis gjennom helga. Det fører til mye skyet vær i hele Nord-Norge og helt ned til Trøndelag. Temperaturmessig kan nordlendingene være nødt til å ta på seg varme klær, for i gjennomsnitt blir det rundt 10-15 grader fram til neste helg.

Lavtrykket stopper ved Trøndelag, men også på Vestlandet vil det bli mye regn de neste dagene.

- Det ser ut til at det er kun lørdag denne uken det vil bli litt lettere, men ellers ser det grått ut, sier vakthavende meteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk Institutt på Blindern.

SMØR DEG MED TÅLMODIGHET: ....Er beskjeden fra meteorologene, hvis det er sola du venter på. Her er det noen som nyter solstrålene på Sørenga i Oslo. Foto: NTB Scanpix
SMØR DEG MED TÅLMODIGHET: ....Er beskjeden fra meteorologene, hvis det er sola du venter på. Her er det noen som nyter solstrålene på Sørenga i Oslo. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Østlandet vinneren

Ifølge StormGeo vil været i Sør-Norge variere litt, men Østafjells blir det best. Likevel blir det kaldt for årstiden.

- Det store bildet generelt i Norge er at være er veldig skiftende, men Østafjells vil det være best vær, sier Fagerli i StormGeo.

Selv om det er dystre spådommer de neste ti dagene ser det imidlertid ut til at Østlandet får en fin helg i møte.

Lørdag kan det bli hele 25 grader enkelte steder i Østafjells, men søndag igjen vil det bli en våt dag i øst.

Ikke super-start på ferien

Neste uke ser prognosene ut til å være usikre, men det er lite som tyder på en langvarig oppholds- og solperiode i Norge. Det er heller ikke ventet noe høytrykk i neste ti dagene

Uka starter med den gamle frontsonen til søndagslavtrykket som går nedover i Nordland. I Sverige vil det gå et lavtrykk fra tirsdag til onsdag som vil spre seg til Østlandet og gå nordover til Salten i Nordland.

I slutten av perioden blir prognosene usikre, men mest sannsynlig vil den skriftende værtypen fortsette.

- Etter at fronten «dør ut» i Nordland, så er det tilbake til bygevær, og det gjelder både i indre deler av Nord-Norge og Sør-Norge. Østlandet ser ut til å få mer regn enn Vestlandet neste uke, sier Fagerli.

- Reis til Middelhavet

Selv om det ser dystert ut, er det ikke høst-vær det er snakk om, ifølge Fagerli.

- Det er ikke meningen å svartmale. Det blir fine dager innimellom med sol innimellom bygene. Været er bare variabelt, sier Stig-Arild Fagerli i Storm Geo og fortsetter:

- Hvis man kan ha sol må man reise til Middelhavet, for der er det meldt fint og varmt, sier han.