- Nå må du svare, Siv!

—Er klimaendringene er menneskeskapte eller ikke? Miljø- og utviklingsminister, Erik Solheim, krever et svar.

BEKYMRET: Miljø- og utviklingsminister, Erik Solheim (SV), krever et svar av Siv Jensen. Han er bekymret for Norges rykte internasjonalt hvis Frps miljøpolitikk blir Norges miljøpolitikk. Foto: Nina Hansen
BEKYMRET: Miljø- og utviklingsminister, Erik Solheim (SV), krever et svar av Siv Jensen. Han er bekymret for Norges rykte internasjonalt hvis Frps miljøpolitikk blir Norges miljøpolitikk. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag sender miljø- og utviklingsminister, Erik Solheim (SV), et brev adressert til Frp-leder, Siv Jensen:—Du har vært en av svært få seriøse statsministerkandidater i verden som har brukt tid og krefter på å så tvil om at klimaendringene er menneskeskapte, skriver Solheim i brevet.

Han er nå lei bortforklaringer, og krever et klart svar av Frp-lederen:

- Tror hun klimaendringene er menneskeskapte eller ikke?

Og svaret vil han ha innen tre dager.

Politisk bedrag

—Dette er avgjørende spørsmål som velgerne må få vite svaret på før de stemmer. Dette kan få store konsekvenser for oss alle. Det er et politisk bedrag hvis ikke hun ikke kan gi svar på et av framtidas viktigste spørsmål innen valget.

—Partiet skryte av at de gir klare svar, men dette er tåkeprat uten sidestykke i norsk politikk, sier Solheim til Dagbladet.

Solheim vil få klargjort hva som vil bli Norges posisjon under klimakonferansen i København i desember hvis Frp får bestemme:

Vil hun stå for det Norge står for nå, og stille seg bak det statsledere som Barak Obama, Kinas president, Hu Jintao, og vår egen statsminister, er enige om, nemlig at klimaendringene er menneskeskapt og den dødelig trussel mot menneskenes liv, spør Solheim.Ødelegger internasjonalt rykte

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer