Nå må du være 21 år for å kjøpe tobakk på Hawaii

Loven omfatter også kjøp og bruk av e-sigaretter.

FØRST I USA: - Et skritt for å redusere påvirkningen røyking har på vårt samfunn, uttalte guvernør David Ige da han underskrev loven fredag. Foto: Scanpix
FØRST I USA: - Et skritt for å redusere påvirkningen røyking har på vårt samfunn, uttalte guvernør David Ige da han underskrev loven fredag. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hawaii innfører som første amerikanske delstat 21 års aldersgrense på kjøp og bruk av røyk. Aldersgrensen blir hevet fra 18 år den første januar neste år, skriver Hawaii News Now.

- Å forby alle under 21 års alder å anskaffe eller benytte røyk, er et skritt for å redusere påvirkningen røyking har på vårt samfunn, uttalte guvernør David Ige da han underskrev loven fredag.

Omtrent ni av ti røykere starter før de fyller 21 år, og ifølge kampanjen for røykfrie barn tar røyking livet av 1.400 personer årlig på Hawaii.

Lovendringen har ikke-tilbakevirkende kraft, så en 18-åring som kan røyke nå, vil ikke kunne gjøre det fra årsskiftet.

En rapport fra amerikanske Institute of Medicine som kom tidligere i år, anslår at nesten 250.000 av dagens unge amerikanske liv kan bli reddet fra en tidlig død av sigarettbruk, dersom aldersgrensen på røyk blir hevet til 21 år over hele landet.

21 års aldersgrense på sigarettkjøp blir praktisert av New York og enkelte andre byer. Delstatene Alabama, Alaska, New Jersey og Utah har satt aldersgrensen til 19 år, mens det vanligste er å selge til forbrukere på 18 år eller eldre. (©NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer