Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå må du være god i engelsk for å få jobb

HR-sjefene i 40 prosent av norske bedrifter vil legge spesiell vekt på engelskkunnskaper i rekrutteringen fremover.

Utfordrende: Laxi Akkaraju og Geir Remman i Evry opplever at mange jobbsøkere ikke er gode nok i engelsk. Foto: Finansavisen
Utfordrende: Laxi Akkaraju og Geir Remman i Evry opplever at mange jobbsøkere ikke er gode nok i engelsk. Foto: Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I en undersøkelse Norstat har gjort for Evry svarer HR-sjefene i 60 prosent av norske bedrifter med flere enn 50 ansatte at det blir viktigere for de ansatte å beherske et annet språk, og da først og fremst engelsk, skriver Finansavisen.

40 prosent av HR-sjefene i de samme bedriftene sier at engelskkunnskaper er spesielt viktig når de skal ansatte nye medarbeidere.

Ikke profesjonelt nok Foreløpig har bare 4 prosent av selskapene i undersøkelsen engelsk som konsernspråk, men 15 prosent av bedriftene oppgir at de bruker engelsk i stor eller meget stor utstrekning i forbindelse med spesielle oppgaver, funksjoner eller prosjekter.

Evry er et av selskapene som har engelsk som konsernspråk.

- Vi opplever det allerede som en utfordring å få nok kandidater som er gode nok i engelsk, sier kommunikasjonsdirektør Geir Remman.

- Og vi er ikke alene om å oppleve dette som et stort problem.

- Men snakker ikke nordmenn godt engelsk, i hvert fall sammenlignet med andre ikke-engelskspråklige?

- Norske arbeidstagere snakker relativt godt engelsk, men ikke nødvendigvis profesjonelt og ikke skriftlig. Og det er et problem, sier han til Finansavisen.

Dokumentasjon - I selskaper med engelsk som konsernspråk må nemlig alle prosedyrer og dokumentasjon beskrives på engelsk, og med mangelfulle engelskkunnskaper kan det være et problem både å skrive og å forstå denne dokumentasjonen.

- Og det er kanskje heller ikke så rart at vi opplever at mange ikke kan godt nok engelsk, når snittkarakteren i engelsk fra videregående er 3,3, sier Remman.

- Hvorfor er det nødvendig å bruke engelsk i så stor grad?

- Innovasjonsracet går raskere og raskere, globalisering blir viktigere og viktigere også i norsk økonomi, og vi er nødt til å samarbeide på tvers av landegrenser. Vi må utnytte ressurser på en mest mulig produktiv måte, og det innebærer ofte å samarbeide med miljøer i andre land.

Andre nyheter: - Aksjen skal i 165 kroner før jul
Betaler ansatte for å ta fri
Lanserer verdens dyreste flybillett

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!