- Nå må ekteparet stanse barnål-tøvet

- Et rent publikumsfrieri. Nå må ekteparet Orderud stanse tøvet sitt. Begge vet at barnålsporet aldri kan bevise noe. Hvis de ikke skjønner det, har de et problem, mener advokat Tor Kjærvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et halvtimelangt TV-intervju i NRK1 i går kveld framførte Per og Veronica Orderud sitt syn på trippeldrapet. Intervjuer i «RedaksjonEN» var programleder Viggo Johansen. Barnålsporene ble viet mye tid, og ekteparet Orderud insinuerte at Kristin Kirkemo Haukeland må ha vært på åstedet.

Ekteparet tror at to barnåler - én på en sokk i en plastpose hos Sverre Martin Kirkemo, og en annen barnål på en parykk hos Lars Grønnerød - tilsier at Kristin var på åstedet.

De rettet krass kritikk mot påtalemyndigheten for å ha lagt vekk sporet uten å ha identifisert barnålene.

Nå vil ikke Kristins forsvarer Tor Kjærvik høre mer:

- Jeg er møkk lei disse innspillene. Barnålene kan ha havnet på Kristins eiendeler på en rekke måter. Det kan ha skjedd hjemme hos Per og Veronica. Det kan ha skjedd i forbindelse med avhenting av et juletre. Kristin aner ikke. Ingen er dømt for å ha utført drapene. Alle er dømt for medvirkning. Det er ikke noe juridisk poeng å forsøke å knytte Kristin til verken barnåler eller kårbolig, sier en forbannet Kjærvik.