<strong>MISTER LAPPEN:</strong> Etter at Carl I. Hagen kjørte på et kjærestepar på nyttårsaften må han belage seg på kollektivtransport fremover. Politiet i Oslo fratar ham førerkortet og ilegger Hagen en bot. Den tidligere Frp-lederen har vedtatt forelegget. Foto: Lars Eivind Bones, Dagbladet
MISTER LAPPEN: Etter at Carl I. Hagen kjørte på et kjærestepar på nyttårsaften må han belage seg på kollektivtransport fremover. Politiet i Oslo fratar ham førerkortet og ilegger Hagen en bot. Den tidligere Frp-lederen har vedtatt forelegget. Foto: Lars Eivind Bones, Dagbladet Vis mer

Nå må Hagen ta bussen

Mister førerkortet etter å ha kjørt på kjærestepar på nyttårsaften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Frp-general Carl. I Hagen mister lappen etter at han på nyttårsaften kjørte ned kjæresteparet Bettina Håberg Badendyck (24) og David Wagemann (30) på Frogner i Oslo.

Det er Nettavisen som først kom med nyheten.

- Saken er nå avsluttet fra vår side: Hagen har vedtatt et forelegg som innebærer en bot og tapstid av førerkort, sier politifullmektig Fredrik Langeland ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

- Størrelsen på boten eller lengden på tapstida vil jeg ikke gå mer inn på, det får dere konfrontere Hagen med selv, sier Langeland.

For liknende fortredelser er kan boten være mellom 5000 og 15. 000. Langeland vil ikke si om Hagens bot ligger innenfor normalen.

Men til VG Nett forteller Hagen selv at boten er på 10.000 kroner og at han mister førerkortet i et halvt år.

- Det svir mest å miste førerkortet i seks måneder. Nå må jeg bruke trikken, det har kroppen godt av, sier den tidligere Frp-formannen til avisa.

Overtredelser av veitrafikkloven Hagen mister førerkortet og må betale boten på grunn av overtredelser av veitrafikkloven, og for brudd på vikeplikt for fotgjenger.

- Har det vært noen formildende omstendigheter?

- Det ønsker ikke jeg å kommentere. Hagen selv får kommentere forelegget, sier Langeland.

Han bekrefter at alkohol ikke har vært et tema i politiets etterforskning.

Fløy i lufta Den tidligere Frp-lederen var sammen med kona Eli Hagen på vei til nyttårsfest.

 Samtidig skulle kjæresteparet Bettina Håberg Badendyck (24) og David Wagemann (30) krysse gata i et gangfelt i krysset mellom Halvdan Svartes gate og Nobels gate.

- Jeg husker at jeg gikk ut i gangfeltet. Plutselig fløy jeg i luften og landet på bakken, sier Wagemann til VG.

- Jeg beklager meget sterkt uhellet og som sjåfør opplevde jeg marerittet, nemlig et fotgjengerpar rett foran bilen uten mulighet til å stoppe. Om det var lysforhold eller mørke klær uten refleks om kvelden vites ikke, men paret var ikke synlig for meg før de var rett foran bilen, uttalte Hagen etter ulykken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer