«Nå må Israel betale. Juridisk og økonomisk»

Israelerne har «skutt spurv med store bomber», raser generalsekretær i Norsk Folkehjelp, Petter Eide.

SJOKKERT: Generalsekretær Petter Eide (t.h) i Norsk Folkehjelp var forberedt på de mange ødeleggelsene i Gaza, men møtet ble likevel verre enn fryktet. Her viser Norsk Folkehjelps to Gaza-ansatte, prosjektkoordinator Mahmoud Hamaela (t.v) og logistikkassistent Ashraf Jouda eide rundt i krigsruinene. Foto: Hamada Hamada
SJOKKERT: Generalsekretær Petter Eide (t.h) i Norsk Folkehjelp var forberedt på de mange ødeleggelsene i Gaza, men møtet ble likevel verre enn fryktet. Her viser Norsk Folkehjelps to Gaza-ansatte, prosjektkoordinator Mahmoud Hamaela (t.v) og logistikkassistent Ashraf Jouda eide rundt i krigsruinene. Foto: Hamada Hamada Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GAZA BY/OSLO (Dagbladet): I to dager har Norsk Folkehjelps sjef reist rundt i Gaza. Han var forberedt på det verste, men ble sjokkert:

- Israel begrunnet krigen med at de skulle stoppe Hamas-rakettene, men dette handler om en kollektiv straff mot en befolkning. Det er systematiske angrep på sivile mål som barneskoler, fiskebåter, drivhus og moskeer. Det er rystende, ja sjokkerende, sier en provosert Eide på telefon til Dagbladet.no.

- Israel må betaleNorsk Folkehjelps generalsekretær har hatt en to dagers rundtur i krigsherjede Gaza. På den kjappe rundturen så generalsekretæren fem skoler med enorme bombekrater. Drivhus som systematisk er kjørt over og ødelagt av stridsvogner. Moskeer hvor toppen av minareten er kuttet av.

- Når det gjelder moskéødeleggelsene, tror jeg det er snakk om en kulturell fornærmelse. På forhånd trodde jeg at mesteparten av ødeleggelsene var militære mål, men det er nesten bare er sivile mål som er rammet. Her er klare indikasjoner på krigsforbrytelser. Nå er det viktig at Israel blir stilt til ansvar. Både økonomisk og juridisk, sier Eide, og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer