HENLAGT: På dette rommet på Farsund Fjordhotell hevder bystyrerepresentant Beate Helland at ett av de påståtte overgrepene skal ha skjedd. Politiet henla i dag anmeldelsen mot stortingsrepresentanten fra Frp. Foto: Erling Hægeland / Dagbladet
HENLAGT: På dette rommet på Farsund Fjordhotell hevder bystyrerepresentant Beate Helland at ett av de påståtte overgrepene skal ha skjedd. Politiet henla i dag anmeldelsen mot stortingsrepresentanten fra Frp. Foto: Erling Hægeland / DagbladetVis mer

- Nå må jeg bruke tid på å rette opp de skadene jeg har påført min kone

Frp-toppen etter henleggelsen av sex-anmeldelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagbladet har snakket med stortingsrepresentanten fra Frp som i går ble politianmeldt av bystyrepolitiker Beate Helland fra samme parti. Helland hevder stortingspolitikeren har utsatt henne for seksuelle overgrep.

Frp-toppen sier til Dagbladet at han er lettet over at politiet valgte å henlegge saken mot ham.

- Jeg er lettet, fordi politiet kom til samme vurdering som både jeg og advokaten min hadde gjort. Men det er klart at det er mange tanker som surrer rundt i hodet på en dag som denne, sier Frp-representanten.

- Må rette opp skadene Han forteller at han har fått veldig mye støtte fra kolleger i partiet og fra venner.

- Partiledelsen har støttet meg hele veien, sier han.

- Men nå har jeg en jobb å gjøre på hjemmebane. Nå må jeg bruke tid på å rette opp de skadene jeg har påført min kone. Det må bli min hovedoppgave i dagene som kommer, sier stortingsrepresentanten.

Han ønsker ikke å kommentere om han angrer på samværet med bystyrerepresentant Helland.

- I dag er det bare lettelse som farer gjennom hodet. Men saken kan jo ankes, så helt ferdig med dette er jeg nok ikke, sier han

- Fyller ikke voldtektsbeskrivelsen Politijurist Ingrid Thorsen ved Vest-Agder politidistrikt forteller at begrunnelsen for henleggelsen av voldtektsaken er todelt:

- Det var to episoder fra 2009, de er foreldet, for de hadde en foreldelsesfrist på to år. Det blir ikke foretatt etterforskning i slike saker. Hendelsen fra 2008 er anmeldt og vurdert av oss som en voldtekt. Vi mener at ut ifra fornærmedes egne beskrivelser fyller ikke denne hendelsen voldtektsbeskrivelsen, sier politijuristen til Dagbladet.

Begge parter kan påklage politiets avgjørelse til statsadvokaten i Agder.