- Nå må jeg ut og kjøpe ny kjole

Ut av et trangt og overfylt kontor i NRKs dramaavdeling kommer en kortvokst blond dame hylende. Hun heter Berit Nesheim og har nettopp fått beskjed om at hun er nominert til Oscar for å ha laget årets beste utenlandske film: - Nå må jeg kjøpe meg ny kjole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For det er klart, når Oscar-showet går av stabelen i Los Angeles den 24. mars, sitter regissør Nesheim og glitrer blant de nominerte. Og hvis prisutdeleren meddeler forsamlingen, og millioner TV-seere, at «...the winner is The Other Side of Sunday», så skrider hun elegant opp på podiet i sin nye kjole og holder takketalen til alle som har gjort det mulig og så videre å lage «Søndagsengler» til den suksessen den allerede har blitt.

- Det er en stor nok seier bare å bli nominert, jubler Nesheim - og kolleger strømmer ut fra NRKs trange korridorer for å klemme og gratulere.

- Er det ikke fantastisk!?!

Fem nominerte

Jo, det er det, slik en heder er det bare tre nordmenn som har fått før henne. Nesheims «Søndagsengler» får dermed sitt navn skrevet med gullskrift i norsk filmhistorie, selv om den ikke skulle komme lenger enn til nominasjonen. Det gjorde heller ikke Arne Skouen s «Ni Liv» eller Nils Gaup s «Veiviseren», mens Thor Heyerdahl faktisk vant Oscar for beste dokumentarfilm med «Kon-Tiki».

- Men nominasjonen betyr jo at filmen er blant de fem beste som ble laget i fjor, sier Nesheim og smaker litt på sin egen formulering:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer