Nå må Jens og Nato kjempe på to fronter

Nato trapper opp kampen mot IS. Mulig Nato-støtte til Libya står på agendaen på utenriksministermøtet i Brussel denne uka.

KAMP MOT TERROR: Nato skal trappe opp kampen mot terror, sa generalsekretær Jens Stoltenberg på pressekonferansen før utenriksministermøtet. Hvordan Nato kan bidra til å stabilisere land som grenser opp mot Natos medlemsland og styrke innsatsen mot IS gjennom å støtte land i regjonen, er et av temaene på utenriksministermøtet. Foto: Dursun Aydemir / Anadolu Agency
KAMP MOT TERROR: Nato skal trappe opp kampen mot terror, sa generalsekretær Jens Stoltenberg på pressekonferansen før utenriksministermøtet. Hvordan Nato kan bidra til å stabilisere land som grenser opp mot Natos medlemsland og styrke innsatsen mot IS gjennom å støtte land i regjonen, er et av temaene på utenriksministermøtet. Foto: Dursun Aydemir / Anadolu Agency Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Brussel (Dagbladet): Natos generalsekretær Jens Stoltenberg understreker at det ikke er snakk om å sende kampstyrker til Libya.

- Nato står klar til å støtte den nye regjeringen i Libya, dersom de ber om det. Vi skal drøfte hva vi kan gjøre. Det kan være hjelp til institusjonsbygging. Det å ha militære strukturer, sikkerhetsstrategier er av stor betydning, sa Stoltenberg på pressekonferansen før utenriksministermøtet som starter i Brussel i dag.

Natos utenriksministre skal også drøfte opptrapping av støtten til Irak. I dag trener Nato irakiske tropper i Jordan. Landet har bedt om bistand til trening i Irak.

- Denne forespørselen vil vi vurdere. Vi skal drøfte hvordan vi kan øke Iraks kapasitet til å bekjempe ISIL, sa Stoltenberg.

Trussel fra sør På spørsmål fra Dagbladet bekrefter Stoltenberg at Nato trapper opp kampen mot IS og det Nato betegner som trusselen fra sør. Men han understreker samtidig at denne opptrappingen ikke skjer på bekostning av det kollektive forsvaret av Europa og trusselen fra øst, fra et mer aggressivt og uforutsigbart Russland.

- Vår utfordring er at vi må gjøre to ting samtidig. Vi må styrke det kollektive forsvaret av Europa. Samtidig må vi håndtere ustabiliteten og truslene fra sør, fra ISIL og andre terroristorganisasjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer