- Nå må Kristin vise at hun duger

Norsk industri krever milliarder til næringslivet.

SKAL GI PAKKE MOT KRISE: 11.00 i dag legger finansminister Kristin Halvorsen (SV) frem regjeringens krisepakke. Foto: SCANPIX
SKAL GI PAKKE MOT KRISE: 11.00 i dag legger finansminister Kristin Halvorsen (SV) frem regjeringens krisepakke. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Nå må hun viser at hun duger. Dette er Kristin Halvorsen og regjeringens viktigste budsjett noensinne. Nå må de virkelig trå til. Alt annnet vil være oppsiktsvekkende, sier leder i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, til Dagbladet.no.

Klokken 11.00 i dag legger finansminister Kristin Halvorsen (SV) fram den varslede krisepakken for Stortinget. Ifølge NRK vil pakken ligge et sted mellom 20 og 25 milliarder kroner.

- Krisepakken som legges fram i dag inneholder de sterkeste tiltakene for norsk økonomi på mer enn 30 år, sier statsminister Jens Stoltenberg til kanalen.

Berøres din arbeidsplass av finanskrisen? Send oss epost til 2400@db.no.

- Ingen intern uroDet skal ha vært intern uro i regjeringen i forkant av dagens krisepakke. Dette aviser statssekretær ved Finansdepartementet, Roger Sandum, på det sterkeste:

«Til din orientering er den basert på gale premisser. Kristin har ikke kjempet for avskrivningssatser. Det har ikke vært noe kampsak for SV å få til mer skattelette og det vi kommer med i dag er langt bedre. Saken kan med dette dementeres!», skriver Sandum til Dagbladet.no via sms. - Nå er det alvor. Krisen rammer nå all industri. De siste månedene er sysselsettingen redusert I økende tempo. Først og fremst ved at antall innleide har gått kraftig ned. Men nå øker det på med permitteringer og oppsigelser i en lang rekke bedrifter. Det er hevet over tvil at sysselsettingsutviklingen i 2009 blir negativ, sier Stein Lier-Hansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.