- Nå må Kristin vise at hun duger

Norsk industri krever milliarder til næringslivet.

SKAL GI PAKKE MOT KRISE: 11.00 i dag legger finansminister Kristin Halvorsen (SV) frem regjeringens krisepakke. Foto: SCANPIX
SKAL GI PAKKE MOT KRISE: 11.00 i dag legger finansminister Kristin Halvorsen (SV) frem regjeringens krisepakke. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Nå må hun viser at hun duger. Dette er Kristin Halvorsen og regjeringens viktigste budsjett noensinne. Nå må de virkelig trå til. Alt annnet vil være oppsiktsvekkende, sier leder i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, til Dagbladet.no.

Klokken 11.00 i dag legger finansminister Kristin Halvorsen (SV) fram den varslede krisepakken for Stortinget. Ifølge NRK vil pakken ligge et sted mellom 20 og 25 milliarder kroner.

- Krisepakken som legges fram i dag inneholder de sterkeste tiltakene for norsk økonomi på mer enn 30 år, sier statsminister Jens Stoltenberg til kanalen.

Berøres din arbeidsplass av finanskrisen? Send oss epost til 2400@db.no.

- Ingen intern uroDet skal ha vært intern uro i regjeringen i forkant av dagens krisepakke. Dette aviser statssekretær ved Finansdepartementet, Roger Sandum, på det sterkeste:

«Til din orientering er den basert på gale premisser. Kristin har ikke kjempet for avskrivningssatser. Det har ikke vært noe kampsak for SV å få til mer skattelette og det vi kommer med i dag er langt bedre. Saken kan med dette dementeres!», skriver Sandum til Dagbladet.no via sms. - Nå er det alvor. Krisen rammer nå all industri. De siste månedene er sysselsettingen redusert I økende tempo. Først og fremst ved at antall innleide har gått kraftig ned. Men nå øker det på med permitteringer og oppsigelser i en lang rekke bedrifter. Det er hevet over tvil at sysselsettingsutviklingen i 2009 blir negativ, sier Stein Lier-Hansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer