Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå må Lommemannen svare på «lommesakene»

Erik Andersen (57) må svare på påstander om det såkalte lommetrikset. Saken fortsetter mandag.

NEKTER MANDAG: Erik Andersen (57) nekter straffskyld for tiltaltepunktene mot ham som etter planen skal behandles i Follo tingrett den neste uka.
NEKTER MANDAG: Erik Andersen (57) nekter straffskyld for tiltaltepunktene mot ham som etter planen skal behandles i Follo tingrett den neste uka. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Lommemannen ble kjent som den mystiske mannen som skal ha klippet hull i bukselommene sine og fått unge gutter til å kjenne ned i dem.

Han skal ha lokket barna med penger for å hjelpe ham med å lete etter nøkler eller penger.

Forklaringen hans skal ha vært at hendene hans er for store til å komme til i lommene, og at han derfor trengte hjelp av barna.

Dagbladet følger utviklingen i Follo tingrett fra mandag morgen.

- Var i Oslo
Mandag starter den første av til sammen 51 saker som tiltalen beskriver med det samme moduset.

1. juni 2000 skal Andersen ha forsøkt å få en gutt født i 1992 til å stikke hånda si ned i buksa hans. Episoden skal ha skjedd på Ekeberg skole i Oslo. Ifølge tiltalen lyktes ikke Andersen da gutten kjente tiltaltes kjønnsorgan og ønsket å dra fra stedet.

Andersen nekter for forholdet og mener det må ha vært en annen Lommemann på ferde den juni-dagen. Ifølge en av hans forsvarere, advokat Gard Lier, innrømmer Andersen at han var i Oslo den aktuelle datoen, men at han var fullt opptatt med et bil-arrangement i byen.

- Han nekter for at han har vært på Ekeberg. Det var et fullpakket program der han var og han har på den måten alibi. Dette finnes det dokumentasjon på, sier Lier til Dagbladet.  

Erkjenner ni av 51
Politiet har tidligere i retten varslet at de vil sannsynliggjøre og legge fram bevis på at tiltalte var i området rundt gjerningsstedet de aktuelle datoene.

Sammen med fornærmedes forklaringer og eventuelle fotokonfrontasjoner sannsynliggjør dette at Andersen er gjerningsmannen, mener politiet.

Dagbladet kom ikke kontakt med verken statsadvokat Per Egil Volledal eller politiadvokat Jorid Kile Berg i kveld. Andersen erkjenner delvis straffskyld for ni av de 51 kommende «lommesakene.»

- Han mener det er feil straffebestemmelse og erkjenner derfor delvis straffskyld. Mens påtalemyndigheten mener at tiltalte har forsøkt å få barna til å masturbere ham, mener vår klient at han dette ikke var hensikten da han ba guttene kjenne i lommene hans, sier Lier.

I sin forklaring i retten i forrige uke påsto Andersen at han ikke startet med «lommetrikset» før i 2003.

På spørsmål fra sin forsvarer, Gunhild Lærum, om hvordan han kom på trikset, forklarte Andersen at han lærte det av noen barn på stranda Huk i Oslo rundt år 2000.

Tiltalte avviser at han noen gang har klippet hull i lommene sine, men forklarer hullene som vanlig slitasje.

TO AV TJUE: Mandag starter den andre av de tjue oppsatte ukene i Lommemann-saken i Follo tingrett. Tingrettsdommer Eirik Vikanes setter retten. Foto: Hans Arne Vedlog
TO AV TJUE: Mandag starter den andre av de tjue oppsatte ukene i Lommemann-saken i Follo tingrett. Tingrettsdommer Eirik Vikanes setter retten. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media