Nå må Obama «låse opp» forhandlingene

- Verre å vende tilbake med en tom avtale, enn å komme tomhendt hjem.

PÅ VEI TIL KØBENHAVN I 01.30-tida tok Air Force One av med president Barack Obama. Han lander i København i 08-tida. FOto: AFP PHOTO/Jewel SAMAD/Scanpix
PÅ VEI TIL KØBENHAVN I 01.30-tida tok Air Force One av med president Barack Obama. Han lander i København i 08-tida. FOto: AFP PHOTO/Jewel SAMAD/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| KØBENHAVN / OSLO (Dagbladet): I 08-tiden i dag ankommer USAs president Barack Obama København, der hele toppmøtet nå setter sin lit til at han sammen med Kina skal låse opp de fastlåste forhandlingene.

Det er to måneder siden han sist han besøkte den danske hovedstaden. Men den gang dro han tomhendt hjem, da han hastet innom for å sikre OL til sin hjemby, Chicago.

Etter at Kina uttrykte vilje til å gå videre med forhandlingene i går ettermiddag, er mye av spenningen knyttet til hva USA kan komme opp med.

Det hvite hus opplyser at Obama skal møte Kinas statsminister Wen Jiabao allerede fredag morgen, etter at han har landet i København. Klimatoppmøtet står og faller på om Kina og USA, verdens to verste utslippsnasjoner, går med på strengere utslippskutt.

AvgjørendeIfølge Det hvite hus skal Obama tale til konferansen i plenum i løpet av formiddagen. Etter planen skal han være ni timer i København.

Skal man tro Obama-administrasjonen, kommer ikke Obama til Danmark for å småsnakke med de rundt 120 andre verdenslederne som deltar på klimatoppmøtet i København.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer