NÅ: Må Siv Jensen svare for hytta hun leier av milliardæren?

Stortinget vil vite bakgrunnen for at Johan H. Andresen, kjent fra Tiedemanns Tobakksfabrikk, pusset opp hytta han leier ut til Jensen.

DIREKTE: Se Siv Jensen direkte i Stortingets spørretime. Video: Stortinget Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stortinget krever svar fra Siv Jensen (Frp). Saken gjelder hytta hun leier av Johan H. Andresen.

Stortinget har allerede sendt skriftlige spørsmål til statsråden, og i den muntlige spørretimen i dag kan Jensen bli spurt om saken

Spørretimen begynte klokka 10, og kan følges direkte i videoen øverst i saken.

100 000 kroner

Jensen har tidligere sagt hun pusset opp hytta for egne penger, ble nå viser det seg at hytta også ble oppgradert av Andresen. Finansministeren betaler 40 000 kroner i året for leie Andresens hytte, som ligger på Grimsøya like utenfor Sandvika i Bærum.

Johan H. Andresen har betalt nytt kloakksystem på hytta, og det ble lagt nye rør. Det ble også lagt linoleum og uttak til vaskemaskin, vask, toalett og dusjkabinett. I tillegg ble det kjøpt inn peis, pipa ble oppgradert og det ble installert et enkelt kjøkken. Dette skal ha kostet 100 000 kroner ifølge Dagens Næringsliv.

Vurderte habilitet

Jensen har tidligere vært klar på at hun vurderte hytteavtalen grundig før hun skrev under på den ti år lange leiekontrakten med Andresen. Han er leder av Etikkrådet som er underlagt Norges Bank og Finansdepartementet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer