DIREKTE: Se Siv Jensen direkte i Stortingets spørretime. Video: Stortinget Vis mer

NÅ: Må Siv Jensen svare for hytta hun leier av milliardæren?

Stortinget vil vite bakgrunnen for at Johan H. Andresen, kjent fra Tiedemanns Tobakksfabrikk, pusset opp hytta han leier ut til Jensen.

Stortinget krever svar fra Siv Jensen (Frp). Saken gjelder hytta hun leier av Johan H. Andresen.

Stortinget har allerede sendt skriftlige spørsmål til statsråden, og i den muntlige spørretimen i dag kan Jensen bli spurt om saken

Spørretimen begynte klokka 10, og kan følges direkte i videoen øverst i saken.

100 000 kroner

Jensen har tidligere sagt hun pusset opp hytta for egne penger, ble nå viser det seg at hytta også ble oppgradert av Andresen. Finansministeren betaler 40 000 kroner i året for leie Andresens hytte, som ligger på Grimsøya like utenfor Sandvika i Bærum.

Johan H. Andresen har betalt nytt kloakksystem på hytta, og det ble lagt nye rør. Det ble også lagt linoleum og uttak til vaskemaskin, vask, toalett og dusjkabinett. I tillegg ble det kjøpt inn peis, pipa ble oppgradert og det ble installert et enkelt kjøkken. Dette skal ha kostet 100 000 kroner ifølge Dagens Næringsliv.

Vurderte habilitet

Jensen har tidligere vært klar på at hun vurderte hytteavtalen grundig før hun skrev under på den ti år lange leiekontrakten med Andresen. Han er leder av Etikkrådet som er underlagt Norges Bank og Finansdepartementet.

- Hovedspørsmålet her er fremtidig habilitet; da jeg inngikk avtalen, hadde jeg ikke noe forhold til ham i det hele tatt. Men nå som jeg leier av han, så vil mine alarmklokker ringe med en gang, dersom det kommer opp saker som angår ham, har Jensen forklart til E24.