- Nå må Stoltenberg forsvare Brustad, ellers må hun gå

PR-rådgiver mener Røkke driver høyt spill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): De fleste som fulgte Kjell Inge Røkkes storstilte pressekonferanse i ettermiddag, ble overrasket over hans aggressive og til dels bitre utfall mot både pressen, styrerepresentant Berit Kjøll og næringsminister Sylvia Brustad.

To ganger brukte Røkke ordet «jævlig»: «Håper dere kjeder dere noe jævlig» og «det var en jævla provokasjon».

Også PR-rådgiver Elisabeth Hartmann mener Røkkes stil var uventet. Hartmann, som leder PR-byrået Siste Skrik, hadde trodd han skulle gjøre en bedre figur.

- Jeg opplever at han framstår som mer sint og veldig opptatt av å rettferdiggjøre seg, sier Hartmann til Dagbladet.

- Må forsvare Brustad
Noe av det mest minneverdige fra pressekonferansen på Månefisken var finansmannens parodiering av Sylvia Brustad. Røkke kalte næringsministeren utelukkende «je» på noe som minnet om en hedmarksdialekt.

- Je er forbanna, je er forbanna, sa han med henvisning til hva næringsministeren sa på pressekonferansen før påske der hun kritiserte Røkke og Aker.

Røkkes parodiering får Hartmann til å tenke at Røkke driver et høyt spill.

- Dersom Stoltenberg ikke forsvarer henne har han i realiteten avsatt henne. Jeg kan ikke tenke meg annet enn at det vil bli veldig vanskelig for Stoltenberg og resten av regjeringen dersom de ikke tar avstand fra dette.

- Dette at han parodierte henne og hermet gjør at det han sier får en helt annen form og betydning. Han driter henne ut, sier Hartmann, som mener vi går noen veldig spennende timer i vente for å se om det kommer noe svar fra Brustad eller regjeringen.

Hvorfor vente så lenge
Hartman skjønner ikke hvorfor Røkke ventet til nå med å si det han hadde på hjertet.

Under den to og en halv timer lange pressekonferansen viste Røkke en kollasj over pressens negative omtale av ham.

- Mye av dette kunne jo vært unngått hvis han hadde kommet på banen for 14 dager siden eller tre uker siden. Men i mangel på tilstedeværelse har folk fått lov til å mene fritt, sier Hartman.

- Det er tydelig at han har så veldig mye inni seg, at han har hatt så veldig mye å si, at det nå framstår som veldig voldsomt. Det er faren ved å vente så lenge som han har gjort.

- Går det an å si at han gikk seirende ut, slik det var spådd på forhånd?

- Jeg må se alt en gang til. Jeg må tenke meg om. Jeg klarte ikke å se at det var en klar tanke bak dette. Selv om han framsto som veldig godt forberedt, var dette den ekte Kjell Inge Røkke, han som bare må ha det ut.

PR-rådgiveren hadde på forhånd ventet å se den sjarmerende Kjell Inge Røkke, han som har evne til å begeistre og fortelle om industrieventyret han har bygget opp. Nå er hun usikker på hva slags svar Røkke egentlig ga.

- Han har ikke fått med seg folket. Politikerne føler seg neppe trygge, media føler seg ikke trygge og investormiljøet sitter nok og lurer de også.