- Nå må studentene prioriteres

Trine Skei Grande (V) mener studentene må prioriteres foran kjøpesentre og butikker neste gang en kan lette på smittevernstiltak. Hun mener lesesalene bør åpnes.

BYGG NETTVERK: Assisterende helsedirektør, Espen Rostrup Nakstad, oppfordrer studenter til og ikke sitte inne hver dag. Reporter: Jenny Emilie Aas. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Når vi nå neste gang skal lette litt på tiltakene, må vi slippe ut de stakkars studentene. Jeg mener lesesalene må kunne åpnes fort, sier Trine Skei Grande til Dagbladet.

Trine Skei Grande viser til Studiebarometeret som ble publisert i dag. Her kommer det fram at 50 prosent av studentene sier de har vært mer ensomme og flere er mindre motivert som følge av corona-pandemien. Sju av ti mener de har fått et dårligere faglig utbytte av undervisningen etter innføringen av smitteverntiltak.

Lokalene ved universiteter og høyskoler, er stengt flere steder i landet, blant annet i Oslo og Bergen. Dette inkluderer lesesalene.

I tråd med faglige råd

Tirsdag gikk rektor Svein Stølen, leder av Studentparlamentet og professor Karen Helene Ulltveit-Moe ved Universitetet i Oslo ut i Khrono med en bekymringsmelding om situasjonen.

Å lette på smittevernstiltakene for studenter, er også i tråd med de faglige rådene fra Folkehelseinstituttet.

- Vi anbefaler å lempe på restriksjonene for fysisk tilstedeværelse på universiteter og høgskoler snarlig, sa FHI-direktør Line Vold onsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer