- Nå må Valla slå tilbake

Forbundsleder Per Østvold mener unnskyldningen er god nok. Nå må LO slå hardt tilbake mot de som har forsøkt å sko seg på skandalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):- Det er ingen tvil om at Gerd-Liv Valla og LOs troverdighet er svekket. Det vil ta lang tid å få gjenopprettet den, sier leder for Transport-arbeiderforbundet, Per Østvold, til Dagbladet.no.

Østvold forteller at mange av deres tillitsvalgte og medlemmer har opplevd den siste uka som svært vanskelig. Yssen-saken, behandlingen av den, og flere etterfølgende avsløringer i media har sterkt svekket tilliten til Gerd-Liv Valla.

Transportarbeider-forbundet godtar likevel dagens unnskyldning fra Valla.

- Det er flere mennesker som har følt seg dårlig behandlet. Derfor er jeg veldig tilfreds med at Valla nå lover å gjøre noe med lederstilen, sier Østvold, som mener Valla har ledet LO gjennom mange viktige slag.

Nå mener han at det er viktig at LO slår tilbake mot høyresiden i Arbeiderpartiet og på Stortinget - de som har krevd at Valla skal gi opp sin posisjon i partiet eller slutte som LO-leder.

Blant Ap-politikere som har krevd at Valla skal trekke seg er Rolf Terje Klungland og Rune Gerhardsen.

- Mange har brukt denne saken til å forsøke å svekke LO. Nå er det på tide at LO slår tilbake, sier Østvold.

Han mener spesielt høyresiden i Arbeidepartiet har forsøkt å bruke saken til å svekke LOs posisjon i partiet. Dessuten mener han flere borgerlige partier har forsøkt å slå politisk mynt på saken.

- Nå må Valla slå tilbake

- Jeg skal være litt forsiktig å utale meg, jeg som er medlem av SV. Men nå er det viktig at vi forsvarer vår posisjon, sier Østvold.

Les alt om Gerd-Liv Valla her!

- Nå må Valla slå tilbake