- Nå må Venstre, Høyre og Frp lytte

KrF glad for at sexkjøpsloven fungerer.

HAR VIRKET: KrFs Kjell Ingolf Ropstad er glad for evalueringen av sexkjøpsloven og ber nå Venstre, Høyre og Frp tenke over om de virkelig vil fjerne en lov som virker. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
HAR VIRKET: KrFs Kjell Ingolf Ropstad er glad for evalueringen av sexkjøpsloven og ber nå Venstre, Høyre og Frp tenke over om de virkelig vil fjerne en lov som virker. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - KrF er glad for at omfanget av prostitusjon er redusert som følge av sexkjøpsloven. Evalueringen viser at loven må bestå, sier nestleder i justiskomiteen, Kjell Ingolf Ropstad (KrF).

Evalueringen som ble lagt frem i dag, viser at omfanget av prostitusjon er redusert, og at loven bidrar til å gjøre Norge mindre attraktivt for menneskehandel.

Færre bakmenn - Evalueringen viser at det nå er færre prostituerte, færre bakmenn, og volden har heller ikke økt. Dette viser at loven har vært viktig i kampen mot menneskehandel. Den er også viktig for å endre holdninger slik at enda færre ønsker å kjøpe sex. Nå må Venstre, Høyre og Frp lytte til evalueringen, og ta debatten om de virkelig vil fjerne en lov som fungerer etter intensjonen, sier Ropstad.

Fattigdom og nød - Dette er ikke snakk om frivillig inngåtte avtaler mellom to likeverdige parter som samtykker om kjøp og salg av sex. Vi vet at det er mange ofre for menneskehandel, og at prostitusjonsmiljøet preges av fattigdom og nød, fortsetter han.

Ropstad sier KrF vil lese evalueringen nøye og arbeide for ulike tiltak som kan hjelpe de prostituerte til en bedre hverdag og til å hjelpe dem ut av prostitusjon.

- Det har hele tiden vært KrFs intensjon å ha en sterkere innsats gjennom sosiale tiltak for de prostituerte, sier Ropstad.

Moderne slaveri Fra 2003 til 2008 ble det registrert fem fellende dommer for menneskehandel. Fra 2009, da sexloven ble vedtatt, og de fem årene etter, er det registrert hele 33 dommer. Kun noen få av disse er ikke rettskraftige.

- Dette viser at loven har styrket innsatsen mot menneskehandel. Dette er det moderne slaveri som vi må styrke innsatsen mot, ikke fjerne viktige tiltak, avslutter Ropstad.