- Nå må vi få fakta på bordet

Jens ber Audun bruke tid på å snu alle steiner i selvforsvarssaken.

- FÅ FAKTA PÅ BORDET: Jens Stoltenberg vil ikke stresse Audun Lysbakken, og sier det viktigste ikke er at Lysbakken rydder opp raskt. Foto: Kent Skibstad / Dagbladet
- FÅ FAKTA PÅ BORDET: Jens Stoltenberg vil ikke stresse Audun Lysbakken, og sier det viktigste ikke er at Lysbakken rydder opp raskt. Foto: Kent Skibstad / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): - Det er viktigere at Audun Lysbakken finner alle fakta som skal legges fram i saken om selvforsvarspengene enn at dokumentene legges fram raskt.

Det sier statsminister Jens Stoltenberg til Dagbladet. Han vil ikke kommentere opplysninger i flere aviser om at Lysbakken kjente til at det fantes flere e-poster og sms'er da han la fram dokumentasjonen for Stortinget, og sa det var alt.

Dagbladet dokumenterte fredag at Lysbakken ble varslet om pengestøtten.

- Det blir feil av meg å spekulere i en slik sak. Nå må vi få fakta på bordet på og vurdere saken på en ryddig og ordentlig måte, sier Stoltenberg.

- Hvor alvorlig er denne saken for regjeringen?

- Lysbakken vurderte selv at det er en alvorlig sak, og har sagt at alle fakta skal på bordet. Nå får vi avvente hva som eventuelt kommer av nye ting. Så får vi avgjøre hvor alvorlig saken er, sier Stoltenberg.

Fredag formiddag varslet kommunikasjonsavdelingen i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet (BLD) at nye e-poster skulle legges fram i løpet av dagen.

Men et par timer senere kom kontrabeskjed.

- ALVORLIG: Sjefen ber Audun Lysbakken rydde opp i selvforsvarssaken. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
- ALVORLIG: Sjefen ber Audun Lysbakken rydde opp i selvforsvarssaken. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer