PREST: Terje Elvestad er sokneprest på Vinstra. Han forteller Dagbladet at han vil være tilgjengelig for elevene ved Vinstra VGS i dag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PREST: Terje Elvestad er sokneprest på Vinstra. Han forteller Dagbladet at han vil være tilgjengelig for elevene ved Vinstra VGS i dag. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

- Nå må vi stå i det og være rolige

Det blir ingen vanlig skoledag på Vinstra videregående skule torsdag etter at en 16 år gammel jente fra bygda ble knivdrept onsdag ettermiddag.

VINSTRA (Dagbladet): En 16 år gammel gutt er pågrepet og siktet for drapet. Begge de involverte er fra Vinstra, og ingen av dem er kjent av politiet fra før.

Sokneprest Terje Elvestad vil tilbringe dagen på Vinstra videregående på skole.

- Min dag blir på skolen. Jeg er tilgjengelig for elevene hele dagen, sier sokneprest Terje Elvestad til Dagbladet.

I bakgrunnen vaier flagget ved kirka på halv stang. Alle de involverte i gårsdagens hendelse er fra tettstedet i Gudbrandsdalen.

SAMLES PÅ SKOLEN: - Det blir ingen vanlig skoledag, men vi mener det er viktig at alle kommer og samles i klassene sammen med sin lærer. Da kan de bearbeide tankene, sier rektor Leif Solheim. Foto: Nina HAnsen / DAgbladet
SAMLES PÅ SKOLEN: - Det blir ingen vanlig skoledag, men vi mener det er viktig at alle kommer og samles i klassene sammen med sin lærer. Da kan de bearbeide tankene, sier rektor Leif Solheim. Foto: Nina HAnsen / DAgbladet Vis mer

- Det er et lite sted, og alle kjenner alle. Tragedien er fullkommen, men nå må vi stå i det og være rolige, sier presten.

Meldingen om knivstikkingen kom inn til politiet klokka 15.54 i går. Allerede klokka 18 var kirka åpen.

- Mellom 100 og 150 kom, sier Elvestad.

VINSTRA: Onsdag ble en 16 år gammel jente drept på Vinstra. En 16 år gammel gutt er pågrepet for drapet. Wenche Bøe var vitne til det hele. Reporter: Ralf Lofstad. Video: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Onsdag kveld var rundt 300 ungdommer samlet på skolen. Lærere og kommunens kriseteam var til stede da elevene var samlet i skolens kantine for å høre på en orientering fra politiet.

- Det blir ingen vanlig skoledag, men vi mener det er viktig at alle kommer og samles i klassene sammen med sin lærer. Da kan de bearbeide tankene, sier rektor Leif Solheim til NRK.

DRAPSETTERFORSKNING: En 16 år gammel gutt er pågrepet og siktet for drapet. Begge de involverte er fra Vinstra, og ingen av dem er kjent av politiet fra før. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
DRAPSETTERFORSKNING: En 16 år gammel gutt er pågrepet og siktet for drapet. Begge de involverte er fra Vinstra, og ingen av dem er kjent av politiet fra før. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Nabo forsøkte å gripe inn

En nabo forteller til TV 2 at en mannlig nabo i 50-årene forsøkte å gripe inn, men han ble stukket i beinet og ligger nå på sykehus.

- Jeg trodde først det var to barn som lekeslåss, men så skjønte vi hva som skjedde, forteller naboen.

Ordfører Rune Støstad i Nord-Fron kaller saken både tragisk og vanskelig.

- Tre familier er berørt. Det er en svært vanskelig og tragisk sak, sier Nord-Frons ordfører Rune Støstad (Ap) til Dagbladet.

Overfor Gudbrandsdølen Dagningen oppfordret han onsdag kveld folk i den lille bygda med sine rundt 2500 innbyggere om ikke å spre rykter og spekulasjoner på sosiale medier om hvem som er involvert og hva som kan være bakgrunnen for hendelsen.

- Alle kjenner alle her, og min oppfordring er at vi nå tar vare på hverandre, for det kommer til å bli en vanskelig tid fremover, sier ordføreren til NRK.

Politiet har bedt om teknisk bistand fra Kripos i etterforskningen og barnevernet er rutinemessig koblet inn i saken.

VINSTRA: Politiadvokat Stine Rigmor Grimstad sier at siktede er avhørt, men vil ikke si noe om hvordan han stiller seg til skyldsspørsmålet. Reporter: Ralf Lofstad. Video: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Utendørs

Det er uklart hva som har skjedd og hvilken relasjon det er mellom de involverte. Siktede ble pågrepet utendørs, sa politiadvokat Trine Hanssen i Innlandet politidistrikt til NTB onsdag kveld.

- Politiet kan bekrefte at den omkomne er en jente på 16 år. En gutt på 16 år er siktet for drapet. Begge er hjemmehørende på Vinstra. Politiet kan på det nåværende tidspunkt ikke gå ut med relasjonen mellom de to. Den skadde personen er en voksen mann, sa politiadvokaten.

Den pågrepne har fått oppnevnt advokat Lorentz Stavrum som sin forsvarer.

- Jeg har ikke snakket med vedkommende ennå. Jeg har vært i kontakt med politiet og forstår at det foreløpig er såpass hektisk at jeg må avvente til det er naturlig at jeg får slippe til, sa Stavrum til NTB onsdag kveld.

Det var et vitne som meldte fra om knivstikkingen. Politiet har sikret seg kniven de mener er drapsvåpenet.