- Nå må vi stramme

Finansminsiter Sigbjørn Johnsen (Ap) legger fram revidert budsjett for 2012 nå.

STRAMMER INN: Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) kutter seks milliarder på revidert nasjonalbudsjett. Foto: Jacques Hvistenbdahl
STRAMMER INN: Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) kutter seks milliarder på revidert nasjonalbudsjett. Foto: Jacques Hvistenbdahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): Det er stor usikkerhet i Europa. Mitt opp i dette legger Sigbjørn Johnsen frem et budsjett som viser at det fortsatt går ganske bra i Norge.

- Den europeiske krisen forteller oss at det er viktig å ha de grunnlegende økonomisk tingene i orden. Vi må være godt forbredt på det som kan komme. Da må Norge vise muskler.

Det sa finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) da han presenterte det reviderte nasjonalbudsjettet i formiddag.

- Vi foreslår å bruke mindre oljepenger for å ta vare på de resultatene vi har fått til i Norge. Det å finne den rette balansen mellom å stramme inn uten å hemme vekst er målet, sier finansministeren.

Føler med sine europeiske kollegaer Finansministeren er svært bevisst på den vanskelige situasjonen landene i Sør-Europa er i nå, og ønsker å gi gode råd:

- Jeg tror ikke det er bare instramminger som skal til. De må også finne penger. For eksempel ved hjelp av skatteinntekter, og pensjonsutgifter. Men nå sitter jeg på utsiden og titter inn, så det jeg kan bidra mest med er å dele erfaringer fra Norge, sier Johnsen

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer