LA NED BLOMST: Ordfører Fabian Stang i Oslo la ned blomster på åstedet for dødsbrannen i Oslo, der seks personer omkom natt til lørdag. Foto: HÅKON EIKESDAL
LA NED BLOMST: Ordfører Fabian Stang i Oslo la ned blomster på åstedet for dødsbrannen i Oslo, der seks personer omkom natt til lørdag. Foto: HÅKON EIKESDALVis mer

- Nå må vi ta vare på hverandre

Ordfører Fabian Stang la ned blomst ved brannbygården.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Oslo-ordfører Fabian Stang (H) besøkte i ettermiddag åstedet for dødsbrannen på Grønland i Oslo.

Seks personer omkom natt til i dag i det som er den verste dødsbrønnen i Norge på mange år ved siden av brannen i Drammen tidligere i høst.

Stang la ned en blomst og en krans, og tok en prat med brann- og politimannskapet på stedet.

- Når vi opplever ulykker som dette, ser vi at vi aldri kan gjøre nok for å forbedre brannsikringen. Og vi må kanskje på ny se på hva som kan gjøres for å forhindre slikt som dette, sier Stang.

Han mener en tragedie som dette gjør like sterkt inntrykk i en storby som Oslo som når det skjer på et lite tettsted.

- Vi er like glade i hverandre her som alle andre steder, og Oslo-folk bryr seg om hverandre. Dette rammer Oslo hardt, sier ordføreren.

Kommunen sørger nå for å hjelpe til med overnatting for de som overlevde, samt psykolog- og krisehjelp til de som er rammet og pårørende.

- Som ordfører kan jeg ikke gjøre så mye bortsett fra å sørge for at kommunen utfører de oppgavene vi skal på en god måte, sier Stang.

På åstedet ble ordføreren oppsøkt av fire unge jenter som lurte på om han var Fabian Stang. Det erkjente ordføreren, og jentene spurte da om han husket at han hadde besøkt klassen deres på Vahl skole på Grønland. Det husket Stang, og han sa til jentene:

- Dere må love meg at hvis dere kjenner noen som er rammet, eller noen dere kjenner noen som er det, så må dere ta ekstra vare på dem nå.

- Hvorfor det? lurte en av jentene.

- Det må vi gjøre når sånt som dette skjer, da må vi bry oss om hverandre, svarte Stang.

SNAKKET MED BRANNFOLKENE: Fabian Stang mener branner som dette rammer Oslo hardt. Her møter han politimannskap på stedet. Foto: HÅKON EIKESDAL
SNAKKET MED BRANNFOLKENE: Fabian Stang mener branner som dette rammer Oslo hardt. Her møter han politimannskap på stedet. Foto: HÅKON EIKESDAL Vis mer