Nå mener sønnen (29) Alvdal-mora er skyldig

Endrer forklaring.

ENDRER FORKLARING: Den 29 år gamle sønnen til overgrepsdømte Alvdal-moren mener nå hun ikke er uskyldig likevel.  FOTO:TORBJØRN BERG / DAGBLADET
ENDRER FORKLARING: Den 29 år gamle sønnen til overgrepsdømte Alvdal-moren mener nå hun ikke er uskyldig likevel. FOTO:TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den 29 år gamle sønnen til den overgrepsdømte Alvdal-moren endrer nå forklaring i saken og mener moren likevel ikke er uskyldig, skriver Aftenposten.

I perioden 2011-2014 ble Alvdal-moren dømt for grove, seksuelle overgrep mot tre av sine fire barn samt to andre barn i to ulike saker og fem forskjellige rettsinstanser.

Ifølge rettsdokumentene er det bare den eldste sønnen som ikke er blitt misbrukt av de barna som den nå 49-årige moren har hatt tettest kontakt med.

Sønnen, som har stått ved sin mors side siden hovedsaken ble rullet opp i 2008, sa etter den første dommen at han mente moren var uskyldig dømt. Nå endrer han sin forklaring.

- Det er mye jeg har fortrengt og prøvd å glemme som jeg nå ønsker å fortelle. Jeg ser ikke noe poeng i å beskytte mamma lenger, sier sønnen til Aftenposten.

Til avisen forteller han om et titalls konkrete voldshandlinger fra stefar, manglende hjelp fra mor og at han kan huske glimt av voksne kjønnsorgan. Historiene er i samsvar med opplevelsene søsteren har fortalt om. Moren og stefaren er dømt for vold og overgrep mot henne.

Han erkjenner nå at søsknene har snakket sant, og sier moren fortjener å sitte i fengsel. 29-åringen forklarer sin tidligere holdning med at han har hatt hull i hukommelsen og vært påvirket av morens forklaring.

Advokat Harald Stabell ønsker på vegne av moren ikke å kommentere sønnens påstander overfor avisen.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer