Nå mister Martines far en av sine aller viktigste hjelpere

- Jeg er dypt rystet over norske myndigheter.

RYSTET: - Jeg kan ikke forstå at det ikke ligger en politisk overstyring bak dette vedtaket, sier Odd Petter Magnussen om norske myndigheters avgjørelse om å utvise hans viktigste medhjelper fra Norge. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
RYSTET: - Jeg kan ikke forstå at det ikke ligger en politisk overstyring bak dette vedtaket, sier Odd Petter Magnussen om norske myndigheters avgjørelse om å utvise hans viktigste medhjelper fra Norge. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) I morgen kastes jemenitten Ahmed Aldiani ut av Norge.

Dermed mister Odd Petter Magnussen, faren til Martine Vik Magnussen som ble drept i London i 2008, en av sine aller viktigste medhjelpere. Aldiani har skaffet mye informasjon og har vært delaktig i å sette opp møter med jemenittiske parlamentarikere i Norge. Han har også skrevet artikler, blant annet her i Dagbladet. Magnussen, er rystet over behandlingen av Aldiani.

- Jeg kan ikke forstå at det ikke ligger en politisk overstyring bak dette vedtaket, all den tid saken har vært tatt opp med både justisminister Anders Anundsen, utenriksminister Børge Brende og justisdepartementet, foruten UNE og UDI. De er alle godt kjent med alle fasetter ved Aldianis sak, også forhold som ikke kan formidles i det offentlige rom, sier Magnussen til Dagbladet.

Etterspill - Grunnen til at de likevel velger å utvise en slik mann etter at hans advokat seinest i dag har kontaktet dem med helt ny informasjon, er helt uforståelig og uforsvarlig. Jeg er igjen dypt rystet over norske myndigheters agering, og nye motarbeidelser, i Martine-saken og tilgrensende saker. Saken vil få de nødvendige etterspill, sier Magnussen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer