Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå møter de Obama

Jonas Gahr Støre og Erik Solheim er blant de heldige.

HAR LANDET: President Barack Obama og kona Michelle har landet i Oslo. Ti over ti skal de møte på Statsministerens kontor. Der er det ni nordmenn som får sitte ansikt til ansikt med Nobelprisvinneren. REUTERS/Kevin Lamarque   (NORWAY POLITICS)
HAR LANDET: President Barack Obama og kona Michelle har landet i Oslo. Ti over ti skal de møte på Statsministerens kontor. Der er det ni nordmenn som får sitte ansikt til ansikt med Nobelprisvinneren. REUTERS/Kevin Lamarque (NORWAY POLITICS) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Fem over ti skal USAs president Barack Obama møte Jens Stoltenberg på hans kontor. Stoltenberg har med seg åtte andre heldige som får overvære det halvtime lange møtet.

Ni utkårede
De utkårede fra regjeringen som får sitte ansikt til ansikt med Nobelprisvinneren er utenriksminister Jonas Gahr Støre, miljø- og utviklingsminister Erik Solheim, forsvarsminister Grete Faremo, olje- og energiminister Terje Riis-Johansen, samt de to statssekretærene Rita Skjærvik og Torbjørn Giæver Eriksen.

I tillegg får Norges ambassadør i Washington, Wegger Strømmen, og leder av internasjonal avdeling hos Statsministerens kontor, Ingvar Havnen, audiens hos Obama.

FÅR MØTE OBAMA: Utenriksminister Jonas Gahr Støre. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
FÅR MØTE OBAMA: Utenriksminister Jonas Gahr Støre. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer

I alt er det 18 mennesker som skal ta plass på kontoret, ni fra Norge og ni fra USA. Det er foreløpig uklart hvem som møter fra den amerikanske delegasjonen, utover presidenten selv.

Miljø og Afganistan
Hva som skal diskuteres under møtet er ikke kjent, men Stoltenberg har tidligere sagt til Dagbladet at det er tre hovedpunkter han vil ta med seg til møtet.

Både klim og Afganistan blir viktig, men i tillegg trekker Jens Stoltenberg fram nordområdene som et tema høyt på dagsorden:

FÅR MØTE OBAMA: Miljøvernminister Erik Solheim
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
FÅR MØTE OBAMA: Miljøvernminister Erik Solheim Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer

- Vi kommer til å snakke om flere ting, men jeg vil legge vekt på det tosidige forholdet mellom Norge og USA, som har lange tradisjoner. Særlig nordområdene blir viktige, der vi har en del felles interesser, sier Stoltenberg til Dagbladet.

FÅR MØTE OBAMA: Forsvarsminister Grete Farmo. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FÅR MØTE OBAMA: Forsvarsminister Grete Farmo. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media