Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå nyter moren hvert minutt

- Endelig kan hun gjøre mamma-tingene igjen, forteller Jaycees mormor og tante.

 FORSVANT SOM 11-ÅRING: Jaycee Lee Dugard ble kidnappet av Phillip Garrido i 1991, ikke langt fra der hun bodde. Foto:
FORSVANT SOM 11-ÅRING: Jaycee Lee Dugard ble kidnappet av Phillip Garrido i 1991, ikke langt fra der hun bodde. Foto: Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jaycee Lee Dugards mormor, Joan Curry, trodde nesten ikke sine egne ører da telefonen ringte natt til torsdag i forrige uke. Det var datteren Terry Probyn som overbrakte nyheten om at Jaycee var funnet i live i bakgården hos kidnapperen Phillip Garrido.

- Jaycee er i live! Jaycee er i live, skrek Curry, og vekte ektemannen.

Børstet datterens hår
Mormoren forteller til People Magazine at familien nå forsøker å gjenoppbygge Jaycees liv etter at hun var kidnappet i 18 år. Mamma Terry slipper ikke datteren ut av syne, forteller mormoren.

- Hun er som en liten hønemor nå. Hun har alle samlet rundt seg og slik vil det nok være en stund, sier Curry til magasinet.

- Terry er helt i skyene. De har det bare bra. Hun er veldig oppløftet, veldig oppløftet, og veldig optimistisk når det gjelder utfallet av alt dette.

Jaycees tante, Tina Dugard, forteller til Orange County Register at moren gleder seg over å endelig kunne gjøre mamma-ting igjen. Da hun ble gjenforent med datteren tok hun en børste og gredde datterens blonde hår kjærlig.

- Jeg husker at jeg tenkte:«wow, hun fletter Jaycees hår igjen for første gang på 18 år», sier tanten.


Fikk aldri barbien
Hun forteller at Jaycee og døtrene er glade. Selv har hun tatt vare på en Barbie-dukke som fortsatt ligger i boksen sin. Den skulle være julegave til Jaycee det året hun ble kidnappet.

- Jeg tenkte hele tiden: «I morgen. De finner henne i morgen». Så ble det: «De finner henne sikkert til helgen». Så ble det: «Til høsttakkefesten, jeg vet det ikke går lenger». Så ble det: «til jul».

Jaycee Lee Dugard ble bortført som 11-åring i 1991, bare få kvartaler fra hjemmet sitt i South Lake Tahoe. Hun ble funnet av politiet 26. august og gjenforent med familien sin dagen etter.

- Vi var overlykkelige. Jeg tror ikke det sank helt inn. Vi var så overlykkelige. Det finnes ikke ord for det vi følte. Vi lo. Vi gråt. Vi klemte hverandre. Alt det man gjør når noe slikt skjer, sier mormor Joan Curry.

 BODDE I TELT OG SKUR: Her, i bakgården til Phillip Garrido, ble Jaycee holdt fanget i 18 år. Her fikk hun to døtre. Foto: SCANPIX.
BODDE I TELT OG SKUR: Her, i bakgården til Phillip Garrido, ble Jaycee holdt fanget i 18 år. Her fikk hun to døtre. Foto: SCANPIX. Vis mer

Phillip Garrido (58) og kona Nancy Garrido (54) fra Antioch, California er arrestert og mistenkt for en rekke lovbrudd, inkludert kidnapping og voldtekt. Garrido skal være far til jentene Angel (11) og Starlet (15) som Jaycee fødte mens hun var i fangenskap. Jentene, som ifølge People trodde at Jaycee var deres eldre søster, skal nylig ha blitt fortalt at hun er moren deres.

ARRESTERT: Phillip Garrido og kona Nancy Garrido. Foto: SCANPIX.
ARRESTERT: Phillip Garrido og kona Nancy Garrido. Foto: SCANPIX. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling