Janne Jemtland ble funnet den 13. januar. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
Janne Jemtland ble funnet den 13. januar. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Nå: Obduksjonsrapporten i Janne Jemtland-saken er klar

Konkluderer med at drukning antas å være dødsårsak.

Politiet har mottatt den endelige obduksjonsrapporten i Janne Jemtland-saken. Den konkluderer med at drukning antas å være dødsårsak.

Det melder politiet i en pressemelding.

Politiet melder at skuddskaden Janne Jemtland ble påført er en dødelig skade i seg selv.

Politiet vil ikke gå inn på detaljer rundt våpenet som ble funnet 8. mai. Jemtlands mobiltelefon er fortsatt ikke er funnet.

Nekter skyld

Ifølge politiet i Innlandet politidistrikt er etterforskningen av drapet på Janne Jemtland nå avsluttet. Politiet tar likevel høyde for at det kan være behov for ytterligere etterforskningsskritt i saken.

Politiet mener Janne Jemtland ble drept av sin ektemann natt til 29. desember i fjor.

Ektemannen nekter straffskyld for forsettlig drap, men har forklart seg i detalj om hva som skjedde før, etter og under hendelsen. Han hevder det dødelige pistolskuddet som traff Janne Jemtland var et uhell.

Funnet etter 15 dager

Den oppfatningen deler ikke politiet.

8. mai, etter en rekke søk i blant annet dyp snø, ble den aktuelle pistolen funnet i ski- og turområdet Vangsåsen mellom Hamar og Brumunddal. Det var den siktede selv som pekte ut området for politiet. Det var også han som fortalte politiet at de kunne finne Janne Jemtland i Glomma ved Eid bru i Våler. Funnet ble gjort 15 dager etter at hun døde.

Politiet mener Jemtland ble skutt i hodet, før spor ble skjult, liket ble fraktet bort og pistolen dumpet. Politiet mener Jemtland ble senket med et batteri i Glomma.

Plantet blodspor

- Vi mener pistolen ble plassert på stedet da Janne ble dumpa i Glomma og i forbindelse med den turen. Siktede har også forklart dette. Blodspor skal også ha blitt plantet samme natta, har etterforskningsleder Trond Blikstad tidligere uttalt til Dagbladet.

Politiet mener Jemtland ble senket i Glomma etter at sporene ble fjernet og mobiltelefonen ble ødelagt.

Etterforskningen har vært meget omfattende for politiet i form av tekniske spor spredt utover et stort område. I tillegg har mannen blitt avhørt elleve ganger, både som vitne og siktet.

Meldt savnet i romjula

På kvelden 28. desember i fjor var drepte Janne Jemtland (36) og hennes drapssiktede ektemann (47) på romjulsfest på samfunnshuset Veldrom i Brumunddal.

Det var ektemannen som først ringte inn til politiet om at Jemtland var borte. Det skjedde lørdag 30. desember.

Politiet mener ektemannen selv hadde drept henne halvannet døgn før dette. Først dagen etter, på nyttårsaften, ble hun formelt meldt savnet. Ektemannen uttrykte seg kritisk overfor politiet for at de ikke startet søk tidligere.

Tidligere har lokalavisa Hamar Arbeiderblad skrevet at mannen i avhør har forklart at han kranglet med kona før hun døde og at dette skal ha ført til situasjonen.

Denne informasjonen ble avvist av politiadvokat André Lillehovde van der Eynden.