Nå også fotballspiller

Mette-Marit imponerte med sine ballkunster på Valle-feltet i Oslo i formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprins Haakon og Mette-Marit åpnet Vålerengas fotballturnering «Fargerik Fotball» på gressbanene ved Valle Hovin i dag. I sin åpningstale understreket kronprinsen hvor viktig det var å kjempe mot vold og rasisme, og at en turnering som dette er et viktig bidrag i denne sammenhengen.

Etter åpningen viste Mette-Marit at hun kan spille fotball. Kristiansand-jenta imponerte med et hardt skudd nede i hjørnet da hun ble overtalt til å prøve seg på et straffespark. Som belønning fikk hun overrakt en Gi rasisme rødt kort-caps.

Populære

Skal vi dømme ut fra den mottakelsen kronprins Haakon og hans tilkommende Mette-Marit fikk av hundrevis av unger, så er ikke det norske monarkiets framtid i overhengende fare.

Paret gikk rundt på sletta og nøt brus og vafler sammen med en begeistret ungeflokk. Og om ikke paret var populære nok fra før, skjøt de seg inn i fotballungenes hjerter da kronprins Haakon lot seg overtale til litt balltriksing på kneet.

Etterpå spurte han ungene rundt seg hvilket resultat de satset på i neste kamp.

- 10-0 kom det kontant i kor fra beundrerne.

Stor utvikling

En av initiativtagerne fra starten, tidligere Klans-leder og daglig leder i Vålerenga, Anders Krystad, var begeistret over utviklingen. Han jobber nå i fotballforbundet, blant annet med ansvar for å utvikle prosjektet «Fargerik fotball» videre.

- I år er det 11 steder over hele landet som er med, og bare her på Valle-feltet vil det være over 40 lag i aksjon, fortalte han til NTB.

I år har turneringen fått med seg blant annet Trondheim og Porsgrunn i tillegg til Oslo og Drammen, som har vært med i lengre tid.

(NTB)

I MÅL:</B> ..og ballen endte i mål.
<B>MOT RASISME:</B> Mette-Marit og kronprins Haakon åpnet prosjektet «Fargerik fotball» i dag.
STRAFFE:</B> Ifølge NTB klarte Mette-Marit seg meget bra på fotballbanen.