Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå øker ledigheten i Norge

- Det er tre år siden ledigheten var høyere i september enn den er nå, sier NAV-sjef Joakim Lystad. Sjeføkonom er bekymret.

ARBEIDSLEDIGHET: Joakim Lystad, NAV, har ikke opplevd høyere ledighet i Norge i september på tre år. Foto: Truls Brekke/Dagbladet
ARBEIDSLEDIGHET: Joakim Lystad, NAV, har ikke opplevd høyere ledighet i Norge i september på tre år. Foto: Truls Brekke/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Dagens tall fra NAV viser at arbeidsledigheten er stigende i Norge. Verst er utviklingen i bygg og anlegg.

- Arbeidsledigheten er nå på 2,6 prosent av arbeidsstyrken. Det er tre år siden ledigheten var høyere i september enn det den er nå, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad.

Økt ledighet i bygg og anlegg Summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak var på 84.100 personer, som tilsvarer 3,1 prosent av arbeidsstyrken. Det er 6.100 flere enn i september i fjor, da 3,0 prosent av arbeidsstyrken var helt ledige eller på tiltak.

Ved utgangen av september var 7.300 med bakgrunn fra bygge- og anleggsyrker registrert ledige. Det er 22 prosent, eller 1.300 personer, flere enn i september i fjor.

Bygg og anlegg var også sektoren som hadde størst økning i ledigheten fra august til september.

Stygg utvikling Samtidig har SSB i dag sluppet tall som viser at byggetakten for nye boliger har stoppet opp, og er fallende.

Tallene får sjeføkonom Reid Krohn-Pettersen i Norsk Familieøkonomi til å reagere.

Han tviler på at «vanlige» nordmenn vil pusse opp boligene sine mer enn normalt. Derfor er bygg- og anleggssektoren avhengig av at byggetakten av nye boliger opprettholdes.

Og med lavere igangsetting av nye boliger frykter han økt ledighet i bygg og anlegg fremover.

Flere nyheter Nye forsinkelser i Norwegian - kaoset fortsetter
- Kan ikke si unnskyld for at folk vil ha sjokolade
Nå mister vi troen på egen økonomi

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling