NÅ: Over 100 skogbranner på Øst- og Sørlandet

Lynnedslag i knusktørr vegetasjon har ført til at brannvesenet må sette flere steder på Østlandet på vent.

BRANN: Helikopter er i gang med slokking av skogbrannen ved Elgsjø i Notodden kommune. Knusktørr vegetasjon og flere lynnedslag har ført til over 50 skogbranner på Østlandet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet.
BRANN: Helikopter er i gang med slokking av skogbrannen ved Elgsjø i Notodden kommune. Knusktørr vegetasjon og flere lynnedslag har ført til over 50 skogbranner på Østlandet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Har du bilder eller video fra brannene? Send dem til Dagbladet, på 2400@db.no eller MMS 2400. Ev. tips oss på tlf.nr. 24 00 00 00.

NOTODDEN/OSLO (Dagbladet): Torsdag ettermiddag er det over 100 skogbranner fordelt på Agder-fylkene, Telemark, Vestfold, Østfold, Buskerud og Hedmark og Oppland, melder Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Dagbladet.

Det er rundt 50 skogbranner i Telemark, 52 i Buskerud, 30 i Østfold og 25 i Agder-fylkene.

Skogbrannene fører til kaotiske tilstander og lang ventetid ved 110-sentralen i Sør-Norge. På fredag er det ventet enda flere lynnedslag, ifølge Meteorologisk institutt.

13 brannhelikoptre i beredskap

Bjørn Magnussen i Hovedredningssentralen for Sør-Norge sier til Dagbladet at det nå er 13 brannhelikoptre som er i beredskap.

- Vi har ikke helt oversikt over hvor mange av dem som er ute på oppdrag, for noen står på bakken på grunn av lynet, sier Magnussen.

I Telemark var det meldt om branner i Siljan, Vinje, Tokke, Nissedal, Drangedal, Seljord og Notodden.

I Siljan er det snakk om hundre mål som står i flammer, og det ser ut til at slokkingsarbeidet kommer til å gå utover kvelden, melder Telemarksavisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer