Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

Nå pågår Norwegian-meklingen på overtid

603 Norwegian-piloter kanskje ut i streik fra i morgen tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ved midnatt natt til mandag gikk fristen ut, men klokka seks kunne informasjonssjefen fortelle at YS-forbundet Parat og NHO Luftfart ennå ikke har kommet til enighet.

- Meklingen pågår fortsatt, og trafikken går derfor foreløpig som normalt. Vi ber passasjerene om å forholde seg til avgangene som vanlig inntil det eventuelt blir gitt ny beskjed, opplyser informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til NTB.

Flytrafikken til og fra de største flyplassene i landet begynte å gå klokka 06.10 i dag.

I går kveld Riksmekler Nils Dalseide at har vært en viss bevegelse mellom partene.

- Avstanden er for øyeblikket for stor, men vi er i ferd med å arbeide med den. Det avgjørende er hva partene har å bidra med. Det er en god dialog og den gir i hvert fall muligheter, så hvis partene sterkt ønsker en løsning, så skulle det være mulig, sa han til NTB.

603 Norwegian-flygere går ut i streik på mandag dersom forhandlingene mellom partene i Parat og HNO havarerer. Striden står om avtaleforhold, blant annet lønn- og arbeidsvilkår i lavprisselskapet.

Så mange flygere på streikevakt i stedet for bak flyspakene vil få store konsekvenser for flygningene i Skandinavia.

Selskapets baser i Spania, Finland, Storbritannia, samt de interkontinentale rutene, vil ifølge informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen trolig gå som normalt, melder NTB.

Dette har du krav på dersom flyet ditt står på bakken.