- Nå planlegger han sitt neste drap

Midt i seriemorder-jakten ble trebarnsmor Paula Clennell (24) drept og dumpet på et jorde, hundre meter fra lik nummer fem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Like etter at store politistyrker rykket ut etter den fryktede meldingen om et nytt likfunn i Suffolk klokka 15.05 britisk tid, gjorde et politihelikopter med søkelys oppdagelsen som rystet det lille politidistriktet nordøst for London enda mer i går kveld. Bare hundre meter unna lå enda en naken, død kvinne.

Alle skjønte da at håpet var ute for de savnede prostituerte Paula Clennell (24) og Annette Nicholls (29), og at de nå er føyd inn i rekken av minst fem kvinner som alle trolig er drept av én seriemorder i løpet av svært kort tid.

TV-intervjuet om drapene

Det som sjokkerer etterforskerne mest er at 24 år gamle Clennell sist ble sett for bare fire dager siden, og at hun derfor må ha blitt plukket opp av morderen mens et hundretalls politifolk jaktet for fullt på personen som tok livet av Tania Nicol (19), Gemma Adams (25) og Anneli Alderton (24).

Clennell, som etterlot seg tre barn, ble til og med intervjuet av britiske ITV om de målrettede drapene og om hvorfor hun fremdeles trakk på gata for å selge sex når prostituerte tydeligvis er målet for seriemorderen.

- Jeg trenger pengene, jeg trenger pengene, vet du. Men jeg har blitt mer forsiktig med å gå inn i biler, sa 24-åringen i intervjuet som ble vist på tv i går.

Hun tilføyde imidlertid at hun trolig likevel ville fortsette med å ta kunder som kjørte bil.

Politiet karakteriserte i går saken som en pågående forbrytelse, en forbrytelse uten sidestykke i britisk historie..

- Nå planlegger han sitt neste drap

Frykter nye drap

Minst ett av ofrene, Anneli Alderton, ble kvalt. Samtidig vil politiet ikke utelukke at de andre kan ha blitt forgiftet eller drept på en annen måte.

Eksperter på krimpsykologi uttaler i dag til britiske medier at seriemorderen trolig «skryter» ved å dumpe to lik så nær hverandre og i åpent terreng i motsetning til de første kjente ofrene. Samtidig kan faren være overhengende for at mannen slår til igjen.

Kriminolog Colin Wilson bemerker at seriemorderen ser ut til å ha drept hyppigere enn beryktede «Jack The Ripper».

- Politiet må jobbe med lysets hastighet, for Ipswich-morderen er allerede i gang med å planlegge sitt neste angrep, skriver han i Daily Mail.

Parallellt med kappløpet med tida pågår også etterforskningen av minst fem uoppklarte drap siden 1992, flere av dem på prostituerte, som har flere likhetstrekk med de nye forbrytelsene.

<B>DREPT OG DUMPET:</B> Paula Clennells drapsmann etterlot henne trolig i åpent terreng så politiet skulle finne henne.
<B>RYSTET:</B> Kriminalsjef Stewart Gull (t.h.) ba seriemorderen om å melde seg til politiet - uten noen tro på at det faktisk vil skje.