Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brann på flyktningmottak

NÅ: Politiet mistenker mordbrann på Sveriges største flyktningmottak

Et tjuetalls personer skal være skadd. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 04-tida søndag morgen begynte det å brenne i Sveriges største flyktningmottak, i Vänersborg i Västra Götaland, ifølge Expressen. Et tjuetalls personer er skadd.

To personer hoppet ut av et vindu i tredje etasje for å slippe unna røyken, og skal være alvorlig skadd.

- Mordbrann

- Disse to er sendt i ambulanse til sykehus med skader de fikk i forbindelse med fallet. Ytterligere ti til 20 personer undersøkes for mindre røykskader, sier offiser i redningstjenesten, Peter Gustafsson, til P4 Väst.

Politiet tror brannen kan være påsatt.

Saken fortsetter nedenfor.

- Politiet er på stedet og har sperret av et område for å undersøke hva som kan være årsaken til brannen. De har innledet etterforskning med mistanke om mordbrann, sier Gustafsson til kanalen.

Brannen er i 08-40-tida slukket, ifølge Aftonbladet.

Åpner skole for barna

Asylmottaket, Restad gård, er Sveriges største, med cirka 1000 beboere, blant dem flere barn.

Anne-Len Kriewitz, i Vänersborg kommune sier under Aftonbladets direktesending at en skole nå åpnes for å sikre at barna har et trygt sted å være mens brannetterforskningen pågår.

Ingen skal ha meldt ifra om brannen, ifølge Expressen, som skriver at brannvesenet fikk meldingen gjennom en automatisk varsler.

Flere branner

Det har skjedd en rekke branner på asylmottak rundt om i Sverige de siste årene, mange av dem over et kort tidsrom (se faktaboks).

Det har vært flere branner også på norske asylmottak. I desember ble 70 personer evakuert etter storbrann på et verdensarv-listet asylmottak i Rjukan. Noen måneder tidligere, i august, ble 96 personer evakuert etter en brann på et asylmottak på Hitra. En person ble pågrepet. I mai samme år ble et planlagt mottak på Hovet i Hallingdal totalskadd i brann. I januar i år brant det på et asylmottak i Lenvik i Troms.

Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet å få kontakt med politiet i Västra Götaland søndag morgen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media