NÅ: Presset øker på Giske. Støttespillere vender ham ryggen

Ap-toppen skal i dag ha blitt bedt om å vurdere å trekke sitt kandidatur til tillitsvervene i Trøndelag Ap.

AVGJØRENDE DAG: Etter en bekymringsmelding om Trond Giskes oppførsel på en video, blir det i dag ekstraordinære møter i Trøndelag Ap. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
AVGJØRENDE DAG: Etter en bekymringsmelding om Trond Giskes oppførsel på en video, blir det i dag ekstraordinære møter i Trøndelag Ap. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Valgkomiteen i Trøndelag Ap skal ha bestemt Trond Giskes videre skjebne i partiet. Hva konklusjonen er, forblir foreløpig uvisst.

Dagbladets kilder i partiet sier presset øker på Giske fredag formiddag.

Det er spesielt Trond Giskes støttespillere i Arbeiderpartiet som forteller Dagbladet at de er skuffet over det de beskriver som Giskes manglende dømmekraft og forståelse for situasjonen han står i etter metoo-varslene i fjor.

- Han gjør det ikke lett for seg selv og alle de som har tatt en belastning ved å stå opp for han, sier en kilde.

Andre Giske-støttespillere mener toget har gått for comeback denne gangen, og at Giske eventuelt må prøve igjen senere.

Maktbalanse

Den enstemmige innstillingen fra valgkomiteen som ble lagt fram onsdag, var en skjør balanse mellom ulike interesser. Valgkomiteens leder Jorodd Asphjell la vekt på at et enstemmig Trondheim Ap ville ha Giske inn i arbeidsutvalget, primært som nestleder. Andre, særlig flere fra tidligere Nord-Trøndelag Ap, ønsket ikke Giske inn i styret nå.

- Det er fortvilende for de som har støttet Giske å se ham utvise så dårlig dømmekraft, sier én kilde.

Valgkomiteen i Trøndelag Ap har innstilt Giske som medlem av styret, arbeidsutvalget og som vara til Aps landsstyre. Etter det Dagbladet forstår er Giske i dag bedt om å vurdere å trekke sitt kandidatur til vervene.

GISKE-VIDEOEN: Etter at en video av Trond Giske har sirkulert på sosiale medier, som viser ham tilsynelatende beruset på et utested sammen med en yngre jente, har det blitt bråk. Kommentator i Dagbladet, Marie Simonsen, kommer her med sin hardtslående mening om det hele. Video: Ingrid Cogorno Vis mer

Skjebnemøter

Valgkomiteleder Jorodd Asphjell i Trøndelag Arbeiderparti bekrefter overfor Dagbladet at komiteen skal ha et ekstraordinært møte i dag. Møtet holdes like etter at Asphjell lander på Gardermoen klokka 12.50 i dag.

Dette blir dagens andre ekstraordinære møte i valgkomiteen. Allerede fredag morgen var det et telefonmøte, der tema var Trond Giske.

Fylkessekretær Pål Sture Nilsen vil ikke fortelle Dagbladet hva som var tema i møtet.

- Utfallet av møtet i ettermiddag er vanskelig å spå, sier Nilsen.

Giske har tidligere sagt at han ikke ønsker å bekle verv i Trøndelag Ap uten en enstemmig valgkomité i ryggen.

Også Trøndlag AUF har trommet sammen til et ekstraordinært møte. Det skjer fredag kveld over telefonen, opplyser fylkesleder Håkon Einarsve til Dagbladet.

På spørsmål om Trøndelag AUF fortsatt har tillit til Giske, svarer han «ingen kommentar».

Videobråk

I går kveld sprakk nyheten om en kort video av Trond Giske på bar i Oslo.

Trond Giske angrer på at han sa ja til å være med på videoen som har utløst en ny bekymringsmelding mot ham, men mener saken har blitt fremstilt helt feilaktig i pressen.

- VGs sak tegner det stikk motsatte bildet av hva som var virkeligheten. Ikke var det noen person som hadde opplevd å bli behandlet ugreit, og videoen viste heller ikke dette, skriver Giske på Facebook fredag morgen.

VG har bare sitert kvinnen på videoen i én kort setning:

- Vi danset og hadde det hyggelig, så ble det litt mye, så jeg og venninnen min dro derfra, fortalte kvinnen angivelig til VG.

Torsdag kveld kom kvinnen med utsagn som gikk i motsatt retning fra det VG hadde sitert henne på.

«Det var ikke noe mer enn en dans. Det var vi som tok kontakt med han, ikke omvendt. Det var ikke noe annet enn hyggelig tone. Vi opplevde det som uproblematisk og greit, og han gikk vel fra utestedet før vi gjorde», sa kvinnen til NRK.

Støttespiller i tvil

Dagbladets kilder sier møtet i dag handler om Trond Giskes dømmekraft i etterkant av videoen.

Flere i partiet tror det nå spøker for tillitsvervene valgkomiteen i Trøndelag Ap har innstilt Giske til.

- Dette tærer veldig på folk i partiet. Mange er redd slike episoder skal oppstå igjen og at det skal ødelegge valgkampen vår, sier en kilde i Trøndelag Ap.

Valgene skjer på fylkesårsmøtet i Trøndelag Ap 2. og 3. mars.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer