Cuomo-anklager i TV-intervju:

«Nå prøver han å ligge med meg»

I et eksklusivt TV-sendt intervju med CBS News natt til fredag, åpner anklager Charlotte Bennett opp om sin tid som ansatt på New York-guvernør Andrew Cuomos kontor.

ANKLAGES: New York-guvernør Andrew Cuomo er i hardt vær etter flere anklager om seksuell trakassering. Hør historien til en av hans anklagere, Charlotte Bennett, i et intervju med CBS her. Video: CBS / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har flere unge kvinner anklaget Cuomo for uønsket seksuell oppmerksomhet.

Lørdag sto Charlotte Bennett, som jobbet på guvernørens kontor da hun var 25 år, fram i New York Times og sa at han stilte henne upassende spørsmål om sexlivet hennes, blant annet om hun hadde hatt sex med eldre menn.

Cuomo om anklagene: - Jeg har aldri hatt en intensjon om å opptre upassende

Nå åpner hun ytterligere opp om sin tid i 63-åringens administrasjon.

- Jeg tenkte at «nå prøver han å ligge med meg. Guvernøren prøver å ligge med meg». Spørsmålene han stilte gjorde meg ekstremt ukomfortabel. «Nå må jeg komme meg ut av rommet», tenkte jeg, sier Bennett i et eksklusivt TV-sendt intervju med CBS' «Evening News»-program natt til fredag norsk tid.

- Hva fikk deg til å tro at han ville ligge med deg? spør intervjuer Norah O'Donnell.

- Uten å eksplisitt si det, antydet han at jeg var gammel nok for ham og at han var ensom.

Ifølge Bennett skal Cuomo ha sagt at han «lette etter en kjæreste».

- Han spurte om aldersforskjell betydde noe for meg, og sa at han var komfortabel med alle som var over 22 år, hevder hun.

Etterforskes

Totalt tre kvinner har stått fram med anklager mot den populære guvernøren. I tillegg til Bennetts historie, har Lindsay Boylan, som jobbet som spesialrådgiver for Cuomo, anklaget ham for å kysse henne mot hennes vilje og kommet med upassende kommentarer.

33 år gamle Anna Ruch har fortalt at hun møtte Cuomo i et bryllup, og at han skal ha lagt hånda sin på den bare ryggen hennes, før hun skjøv den bort og ble forsøkt kysset.

- Jeg var så forvirret, sjokkert og flau. Jeg snudde hodet mitt bort fra ham og ble helt målløs, har Ruch sagt til New York Times.

New Yorks justisminister satte mandag i gang etterforskningen av anklagene fra Bennett og Boylan.

NEW YORK: Guvernør Andrew Cuomo er på gråten etter anklagene om seksuell trakassering. Video: AP Vis mer

- Visste ikke at jeg gjorde noen ukomfortable

Cuomo erkjente søndag for første gang at noe av hans opptreden kan ha vært «for ufølsom og for personlig», og lovet å samarbeide med etterforskerne.

Han insisterte imidlertid på at han aldri tok på noen på en upassende måte, men at han hadde ertet folk i et forsøk på å være «leken».

- Jeg vil at newyorkere skal høre dette direkte fra meg, sa Cuomo på en pressekonferanse onsdag, og la til at han «støtter kvinners rett til å stå fram».

- Jeg mener at det skal bli oppfordret, sa han.

Han gjentok at han «aldri har tatt på noen på en upassende måte».

- Jeg visste ikke engang at jeg gjorde noen ukomfortable. Jeg beklager og føler meg flau.

Cuomo har anmodet folk til å vente på resultatet av etterforskningen før de gjør seg opp en mening om anklagene mot ham. Han har også slått fast at han ikke akter å fratre sin stilling som guvernør, noe flere har krevd de siste dagene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer