Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå rammes Australia av skogbrann

Naturkatastrofene tar ikke slutt i Australia.

KJEMPER MOT FLAMMENE:  Brannmannskaper kjemper mot en omfattende skogbrann i utkanten av byen Perth. Foto:  REUTERS
KJEMPER MOT FLAMMENE: Brannmannskaper kjemper mot en omfattende skogbrann i utkanten av byen Perth. Foto: REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Australierne våknet i morges til enda en naturkatastrofe da skogbranner herjet utenfor Perth på Australias vestkyst.

Hittil er 40 boliger totalskadd av flammene og minst tjue hus skadd, ifølge BBC.

Hundrevis av mennesker har måttet evakuere hjemmene sine. Politiet har arrestert flere mennesker som har prøvd å dra tilbake for å forsvare de husene sine fra flammene.

Sterk vind og ulendt terreng har gjort en vanskelig slukningsjobb enda vanskeligere i det berørte området 40 kilometer fra Perth.
Ifølge den australske avisa The Age,  blåser restene etter syklonen Yasi nå over distriktet og holder liv i skogbrannen.

Yasi har minket i styrke på sin ferd over det australske kontinentet, og har er nå bare kraftig vind, men skaper likevel store problemer.

Den siste tida har Australia blitt rammet av naturkatastrofe etter naturkatastrofe. 

Skogbrannene kommer rett etter at Queensland på nordøstkysten ble rammet av omfattende oversvømmelser — og deretter syklonen Yasi.

 Også i Victoria i sør har det vært store oversvømmelser. For to år siden mistet 173 mennesker livet i en voldsom skogbrann nord for Melbourne.

40 HJEM TOTALSKADD:  40 hjem i utkanten av Perth er totaltskadd i brann og ytterligere 20 hus har fått skader. Foto: AP Photo/Scanpix
40 HJEM TOTALSKADD: 40 hjem i utkanten av Perth er totaltskadd i brann og ytterligere 20 hus har fått skader. Foto: AP Photo/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling