Nå regner det aske i Sauda

Svært dårlig luftkvalitet i Stavanger.

ASKEREGN: Regn med aske faller over Stavanger-området. Foto: Jonas Rød
ASKEREGN: Regn med aske faller over Stavanger-området. Foto: Jonas Rød Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag nådde asken fra Grimsvötn Vestlandet, og takket være et regnskyll går bilvaskbransjen gode tider i møte.

Jonas Rød (20) var ute og kjørte seg en tur med sin nyvaskede bil i Sauda. Da han parkerte, så han at bilen var dekket av et lag med aske.

- Jeg så ikke at det var aske i regnet, men at det blir liggende igjen. Det er ganske merkelig, for du ser det veldig godt, sier Jonas Rød til Dagbladet.

I fjor var det også et større vulkanutbrudd på Island som førte til store utslipp av aske, men det førte ikke til lignende utslag i Norge.

- Jeg har aldri opplevd noe sånt før. Det er veldig merkelig, når jeg bruker vindusviskerne, henger de godt fast, forteller Jonas.

- Avhengig av nedbør Statsmeteorolog Håkon Melhus forklarer at asken befinner seg i en høyde på 5-6000 meter og at den takket være regnværet over Vestlandet blir med den til oss mennesker.

- Det kan godt være at det er aske fra vulkanutbruddet på Island. Det er de minste partiklene som kommer så langt, de største partiklene faller ganske tidlig, sier Melhus til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.