Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå regner det døde fugler i Sverige også

Et 40-tall fugler funnet døde i gatene.

MUSTISK FUGLEDØD: Ifølge politiet er det et 40-talls fugler som er døde. Årsaken til massedøden er uklar. Foto: Expressen/Leserbilde
MUSTISK FUGLEDØD: Ifølge politiet er det et 40-talls fugler som er døde. Årsaken til massedøden er uklar. Foto: Expressen/Leserbilde Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fugledødmysteriet fra USA har nådd Sverige også.

I Falköping har det blitt funnet en mengde døde fugler i byens gater, melder Aftonbladet.se.

- Jeg tenkte direkte at det må finnes en sammenheng, sier Drilon Hulaj (23), som oppdaget massedøden i går kveld, til avisa.

Politiet vet ikke hva som kan ha forårsaket massedøden.

- Vi har fått en melding om et 40-tall døde fugler på et lite område, sier operasjonsleder Johan Ljung i Västra Götaland til Expressen.se.

- Det er merkelig, men det kan ha en naturlig forklaring. Det kan for eksempel være slik at noen har skutt fuglene, sier han.

I Beebe i USA har tusenvis av døde fugler blitt funnet strødd over et større områder. Dødsårsaken er foreløpig et mysterie, men det kan være stump vold.

Ornitolog Anders Wirdheim er overrasket over funnet i Falköping.

- Det her er uvanlig, sier han til Aftonbladet.se.

Han forklarer at dersom store flokker opplever sterkt stress natterstid kan de rett slett fly i hjel. Antagelig døde de av utmattelse eller så flyr de inn i noe, mener han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!