Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå river de Bislett også

Mens flyttebilene gikk fra Fornebu i går kveld, bestemte Oslo-politikerne at Bislett stadion skal rives.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp og Ap gikk i går sammen inn for å rive Bislett stadion på møte i samferdsels- og miljøkomiteen i Oslo.
Allerede neste høst kan ærverdige Bislett være jevnet med jorda.
Byggearbeidene på Nye Bislett skal etter planen starte 1. november 1999. Varaordfører i Oslo Svenn Kristiansen (Frp) tror ny stadion kan stå klar i år 2001.

Råtner bort

- Går det som jeg håper, behandles saken i bystyret i slutten av oktober. Frp vil sammen med Ap sørge for flertall for riving. Det haster å få reist ny stadion, sier Kristiansen.

Han har ingen forståelse for dem som ønsker rehabilitering av gamle Bislett-stadion.

- Anlegget står bare og råtner bort. Jeg tror det vil bli mye dyrere med en rehabilitering enn et nybygg, sier Kristiansen.

Oslo kommune trenger imidlertid hjelp fra private investorer for å få reist en ny stadion på Bislett.

20000 sitteplasser

- Det burde ikke være vanskelig å skaffe kapital. Flere tunge aktører som Thon og OBOS har meldt sin interessse, sier Kristiansen.

Får Ap og Frp det som de vil, skal det nye anlegget ha en tribunekapasitet på 18000- 20000 sitteplasser. Anlegget skal oppfylle internasjonale krav til friidretts- og fotballanlegg, og ha åtte løpebaner.

Mulighetene for å få laget en idrettshall under Bislett vurderes nå.

- Den nye stadion blir topp moderne, og enda mer intim enn dagens. Bislett vil fortsatt være lekegrinda for Oslo-idretten, sier Rolf Nyhus, leder i Oslo Idrettskrets .

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling