«Nå river den ut øynene mine»

Bjørneangrepet i Sverige ble filmet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De to svenske elgjegerne Mikael Forselius (41) og Bernt Zetterlund (65) ble angrepet av bjørn i Lillhärdal utanför Sveg i Härjedalen i Sverige i går.

Bjørnen ble skutt fra én meters hold under angrepet.

– Bjørnen er skadd i halsen og har mistet mye blod. Den angrep før jegerne løsnet skudd. Jeg har hørt at de skjøt den på bare én meters hold, sa informasjonsansvarlig i politiet Ann-Christin Johnsen til Dagbladet.no i går kveld.

Nå viser det seg at angrepet også er filmet.

– Man ser hvordan bjørnen kommer rusende mot dem og angriper. Han både biter og river, sier polisinspektør Torgny Svensson til svenske Aftonbladet.

På filmen hører en hvordan mennene skriker av skrekk. En av dem roper blant annet: «Nå river den ut øynene på meg», ifølge Aftonbladet.

De to jegerne skal ikke være livstruende skadd. Bjørnen ble først skutt etter at den angrep, og den skal ha blødd fra halsen da den sprang i vei.

Mikael Forselius ble verst rammet. Ifølge Expressen var hodet hans inne i bjørnens munn, før jaktkameraten Bernt Zetterlund klarte å gå mellom og angivelig løsne to skudd.

OVERFALT AV BJØRN: To svenske elgjegere ble i tretida i går ettermiddag angrepet av bjørn. Foto: Denny Calvo/ÖstersundPosten
OVERFALT AV BJØRN: To svenske elgjegere ble i tretida i går ettermiddag angrepet av bjørn. Foto: Denny Calvo/ÖstersundPosten Vis mer

Etter angrepet krøp mennene til bilene sine, før de ringte nødnummeret. Forselius ringte da sin samboer.

– Han hadde veldig vondt, spesielt i håndleddene. Men har en kjempet med en bjørn, er det ikke så rart at en får vondt, sier samboeren til Aftonbladet.

– Han har ganske dype sår i skallen og et i øyet. Det var flaks at de var to, for hadde de bare vært en kunne det gått betraktelig verre, sier Ingela Jäderberg til Expressen.

De skadde jegerne ble brakt med ambulansehelikopter til sykehus i Östersund. Zetterlund skal være opprevet i ryggen, Jäderberg i hodet.

Bjørneangrep i Sverige kommer mindre enn ei uke etter at Arnulf Ranung (61) ble funnet drept av en bjørn nær norskegrensa

Bjørnen er fortsatt ikke funnet. I morgentimene i dag starter politiet søk med hunder etter den.

LES OGSÅ: - Bjørnen er eksplosiv