RIVES: Gravemaskinene satte i gang kort tid etter at ekteparet flyttet ut. Foto: REUTERS / China Daily / NTB scanpix
RIVES: Gravemaskinene satte i gang kort tid etter at ekteparet flyttet ut. Foto: REUTERS / China Daily / NTB scanpixVis mer

Nå rives huset som stod i veien

Eierne lot seg til slutt overtale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Historien om det kinesiske ekteparet som nektet å flytte, på tross av en motorveiutbygging, gikk i forrige uke verden over.

Huset stod igjen midt i veien.

Men nå blir det revet, melder China Daily.

Eieren Luo Baogen (67) gikk til slutt med på at det kunne rives, mot at han mottok en økonomisk kompensasjon, i likhet med hans tidligere naboer som har gjort tilsvarende.

Luo og kona flyttet ut i morgentimene i dag og rivingsarbeidet startet kort tid etterpå, ifølge avisa.

Ekteparet får 260 000 yuan, som tilsvarer ca 240 000 kroner, i kompensasjon. Luo hadde tidligere nektet å gå med på dette, da han mente at husets egentlige markedsverdi var omtrent dobbelt så høy.

Myndighetene startet prosessen med å ekspropriere eiendommene til 459 eiere i
Wenling i 2008, for å gi plass til en ny hovedvei til byens nye jernbanestasjon. Myndighetene ble enige med alle bortsett fra Luo før arbeidet startet i fjor.

Ifølge China Daily hender det at myndighetene kutter av vann- og strømtilførselen til huseierne de vil ha flyttet, men dette skal ikke ha skjedd med Luo.

- Det var aldri en endelig løsning for oss å bo i et hus som lå midt i veien. Etter myndighetenes siste forklaringer har jeg endelig bestemt meg for å flytte, sier han til avisa.

VILLE IKKE FLYTTE: Luo Baogen (67) og kona ville ikke flytte. Foto: AFP / NTB scanpix
VILLE IKKE FLYTTE: Luo Baogen (67) og kona ville ikke flytte. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer