Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå rømmer nordmenn til fjells

Snøtørste nordmenn stryker til fjells for å oppleve hvit jul, men nå er det snart fullt.

JULEFERIE: Gudbrandsgard Hotell i Kvitfjell har bedre booking i år enn i fjor. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
JULEFERIE: Gudbrandsgard Hotell i Kvitfjell har bedre booking i år enn i fjor. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Ønsker du å bruke julen til å sluke mil på langrennsski, eller høydemetre i alpinbakken, er det fortsatt muligheter å få ønsket oppfylt - hvis du er rask, skriver Finansavisen i dag.

Hoteller på Geilo, Kvitfjell og i Hemsedal melder om rekordpågang fra nordmenn med snøabstinenser. De siste ukenes regnvær på østlandsområdet har endt som snø i høyden, og hotellene er snart fullbooket.

Salgskonsulent Marianne Moen hos Dr. Holms Hotel i Geilo merker en økning fra fjoråret.

- Bookingtallene er langt bedre enn i fjor, sier hun til avisen.

Hotellet ble opprinnelig bygd for å gi bleke Christiania- og Bergens-borgere mulighet til å puste frisk fjelluft, men skal 2013-utgaven av de samme borgerne nyte samme fjelluft, må de henge i.

I siste liten - Det er fortsatt noen ledige rom igjen i romjulen, men nyttårshelgen er smekkfull, sier hun.

Moen forteller at det er mange som har bestemt seg i siste liten. Bare i løpet av den siste helgen ble 22 rom reservert.

- Det er flere som sitter på gjerdet, og bestemmer seg ikke før helt inn mot jul. Tiden frem mot jul er litt ekstra spennende for oss. Selv om vi har mange stamgjester, er det mange som venter lenge med å bestemme seg.

Også litt lengre nord i Hallingdal meldes det om storinnrykk fra snøkåte østlendinger. Ved det 108 år gamle Skogstad Hotell i Hemsedal er de fleste rommene revet bort.

- Etterspørselen er betydelig bedre i år enn i fjor, sier hotellsjef Lars Hansen til Finansavisen.

Han sier at reservasjonene har kommet tidligere enn i fjor. Alle leilighetene er utleid, og fra 29. desember er alt utsolgt. Fortsatt er det noen ledige rom fra 26. desember. Som hos Dr. Holms, er det familier fra Oslo og Akershus som er mest ivrige.

- Snømangelen i byene er helt klart avgjørende. Det er fint i Hemsedal nå. I sentrum ligger det rundt en halvmeter med snø, og det skal snø jevnt og trutt i hele romjulen. Jeg tror det kan bli en strålende jul og nyttårsfeiring for dem som tar turen til Hemsedal.

Fortsatt ledige rom På Kvitfjell merkes snømangelen på Østlandet godt.

- Det kom en pressemelding torsdag forrige uke, hvor det ble varslet grønn jul i lavlandet. Etter det har etterspørselen økt kraftig, sier bookingsjef Tanja Dolaschinski ved Gudbrandsgard Hotell, og legger til at bookingtallene er langt bedre i år enn for fjoråret.

- Fra 28. desember er vi fullbooket ut året, men før det er det fortsatt noen ledige rom igjen.

En liten Tommy Moe-skrens unna Kvitfjell er det også gode tider. Hotelldirektør Richard Paulsen på Quality Hotel & Resort Hafjell melder om større aktivitet enn i fjor.

- De siste ukene har det vært stor pågang, og de største familierommene er allerede utsolgt. Vi har noen mindre rom igjen, men de kommer til å bli solgt raskt. Det er bra med snø og flotte skiforhold på Hafjell, sier han til Finansavisen.

Flere nyheter - I lykkeland
Hvor er Kinas vekst på vei i 2014?
Statoil trekker ut ansatte fra Libya

JULEFERIE: Flere nordmenn drar til fjells i julen i år enn i fjor. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
JULEFERIE: Flere nordmenn drar til fjells i julen i år enn i fjor. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media