Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå ruller vaksinene ut på Østlandet

Biler fullastet med svineinfluensavaksiner kjørt ut i dag.

ETTERTRAKTET: Overlege Bjørn Iversen ved Folkehelseinstituttet kan ser at den første esken fra den første pallen med H1N1-vaksine på 50 000 doser er svært så populær på Europharma Nordics sitt lager i Bærum. Foto: Jon-Michael Josefsen/Scanpix
ETTERTRAKTET: Overlege Bjørn Iversen ved Folkehelseinstituttet kan ser at den første esken fra den første pallen med H1N1-vaksine på 50 000 doser er svært så populær på Europharma Nordics sitt lager i Bærum. Foto: Jon-Michael Josefsen/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Biler fullastet med influensavaksiner ruller ut på veiene på Østlandet mandag formiddag.


I løpet av de første to-tre dagene av denne uka skal det være sendt ut vaksiner nok til de mest risikoutsatte pasientene i Oslo og omegn, de mest folketette strøkene av landet.

Alle kommuner i landet skal ha fått nok vaksine til risikogruppene innen 15. november.

Helsemyndighetene skal også sende ut mer spesifikk informasjon til kommunene om når de kan vente sine doser.

- Deretter er det opp til kommunene å informere sine innbyggere om selve vaksineringen. Det kan foregå ved annonsering i lokalavisa, plakater eller informasjon gjennom servicetorgene. Noen store kommuner har dessuten opprettet en egen vaksinetelefon, sier informasjonsansvarlig Therese Øgaard ved Folkehelseinstituttet til NTB.

Hun avviser at myndighetene har gjort om på prioriteringene som følge av kritikk fra flere hold om at blant annet Oslo får for få medisiner, og for sent.

- Jeg tror det nå er i ferd med å etablere seg et godt system rundt omkring, og at tilstanden ikke er så ille som man kunne få inntrykk av gjennom mediene før helgen, sier Øgaard.

Folkehelseinstituttet anbefalte fredag at hele befolkningen vaksinerer seg, men det kan først skje om et par måneder, når alle vaksinene er distribuert.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media