UT MED SKINN: En skeptisk politimann iført politiets tradisjonelle skinnjakke da Barack Obama var i Oslo for å motta Nobels fredspris i 2009. NÅ skal jakka skiftes ut med en lettere og mer tidsriktig variant. 
Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix .
UT MED SKINN: En skeptisk politimann iført politiets tradisjonelle skinnjakke da Barack Obama var i Oslo for å motta Nobels fredspris i 2009. NÅ skal jakka skiftes ut med en lettere og mer tidsriktig variant. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix .Vis mer

Nå ryker politiskinnjakka. Oppgraderer garderoben for 60 millioner

Får lettere og mer tidsriktig variant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter tre års ventetid er arvtakeren til politiets klassiske skinnjakke klar. En moderne skalljakke fra Canada skal være klar til levering neste år.

Den kjente skinnjakka har vært en del politiets uniform siden 1994. Stadig flere har klaget over at den er tung og klumpete og at den er umoderne.

Etter at klagene ble hørt i 2013 startet arbeidet med å finne en ny jakke. En tredelt skalljakke med nødvendig lufting og muligheter for ekstra isolasjon ved kulde ble valget.

Avtalen om levering av de jakkene ble undertegnet av politidirektør Odd Reidar Humlegård onsdag, skriver Politiforum.

- Nå får vi modernisert jakkene og utelukket andre alternativer. I dag går noen i snøskuterjakker, andre i feltuniform og noen i skinnjakke. Det er viktig med en gjenkjennelig uniform, sier Humlegård,

- Vi kan kanskje løpe enda raskere og fange flere tyver nå, sa politidirektøren etter å selv å ha prøvd jakka på kroppen.

De første leveransene vil komme i 2017, men det vil ta lengre tid før hele politietaten er utstyrt med nye jakker. Avtalen er verd rundt 50-60 millioner kroner, og det var ikke det billigste alternativet som vant, men den jakka som de framtidige brukerne rangerte som best.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram