EKTEMANNEN SAKSØKES: Foreldrene til den forsvunnede Dung Tran Larsen krever 240 000 kroner i erstatning for det de mener han har gjort mot henne. Foto: Privat
EKTEMANNEN SAKSØKES: Foreldrene til den forsvunnede Dung Tran Larsen krever 240 000 kroner i erstatning for det de mener han har gjort mot henne. Foto: PrivatVis mer

Nå saksøker foreldrene ektemannen

Foreldrene til den forsvunnede Dung Tran Larsen krever 240 000 kroner i erstatning for det de mener han har gjort mot henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Tre år etter at Dung Tran Larsen ble meldt savnet fra sitt hjem, saksøker foreldrene ektemannen for 240 000 kroner, opplyser familiens bistandsadvokat Brynjar Meling til Dagbladet.

Bergens Tidende skriver at Meling i forrige uke leverte inn søksmålet på vegne av familien.

Håper på svar Påtalemyndighetene mener at tobarnsmora ble drept, men henla saken i fjor etter bevisets stilling. Da var Larsens ektemann, svigermor, svigerfar og svoger siktet for drapet.

- De håper en slik rettsak vil gi svar på hva som skjedde med Dung. Det er viktig for familien å få fram at pengene på ingen måte er det viktigste, men å belyse og få et svar på hva som har skjedd, sier Meling til Dagbladet.

Mener ektemannen står bak Ektemannen ansees som strafferetslig uskyldig på grunn av henleggelse av saken, men Meling understreker at de mener bevisene er gode nok for at det foreligger et erstatningsansvar og mener de har funnet fram til rett person å stevne.

- For at det skal foreligge et erstatningsansvar må det være en klar sannsynlighet for at den saksøkte har forvoldt noens død, og det mener familien at det ligger her, sier Meling.

Under en rettssak vil Meling bruke politidokumentene som bevis, ifølge Bergensavisen. Han vil også be om at enkelte politietterforskere fritas for taushetsplikten, i tillegg til at det blir vurdert å føre resten av den tidligere drapssiktede familien som vitner.

Føler seg mistenkt Ektemannens advokat, Frode Skogsvold, forteller til Bergens Tidende at ektemannen føler at mistanken fortsatt henger over ham, til tross for at saken ble henlagt.

SPORLØST FORSVUNNET: Thi Phuong Dung Tran Larsen (22) forsvant fra sitt hjem i Loddefjord i Bergen 14 juli i 2007. Foto: Politiet
SPORLØST FORSVUNNET: Thi Phuong Dung Tran Larsen (22) forsvant fra sitt hjem i Loddefjord i Bergen 14 juli i 2007. Foto: Politiet Vis mer

- Han må bare ta dette som det kommer. Dette er ikke noe han kan styre, sier Skogvold.

MENER EKTEMANNEN STÅR BAK: Nguyen Thi Thu Huong, moren til savnede Dung Tran Larsen. Foto: Oddmund Lunde
MENER EKTEMANNEN STÅR BAK: Nguyen Thi Thu Huong, moren til savnede Dung Tran Larsen. Foto: Oddmund Lunde Vis mer