Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå sender Thailand fyllekjørerne rett til likhuset

Høye dødstall i trafikken under nyttårsfeiringa er blitt et samfunnsproblem.

DØDELIG FESTIVAL: Her feires Songkran i Chiangmai, Thailand.  Vann og atter vann blir kastet eller sprutes til glede for at varmetiden er over. Hele 2,3 personer dør per time i løpet av Songkran og 160 blir skadet. Arkivfoto: Torbjørn Berg / Dagbladet.
DØDELIG FESTIVAL: Her feires Songkran i Chiangmai, Thailand. Vann og atter vann blir kastet eller sprutes til glede for at varmetiden er over. Hele 2,3 personer dør per time i løpet av Songkran og 160 blir skadet. Arkivfoto: Torbjørn Berg / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Thailands tre dager lange nyttårsfeiring fra 13. - 15. april har tradisjonelt vært en anledning for å gi mat til landets munker, helle vann over Buddha-statuer og sprute vann på hverandre.

Høytiden kalles Songkran, men de siste årene har feiringen både utartet og ekspandert, og derfor fått navnet «Sju Dødelige Dager».

Innbyggerne benytter nemlig høytiden til å besøke sine hjembygder og delta på store fester, med mye alkohol.

Alkoholkonsumet viser seg da også på veiene, noe som ifølge myndighetene har ført til en kraftig økning av fyllekjøring - med påfølgende dødsulykker.
 
Verst i Asia Hele 2,3 personer dør per time i løpet av Songkran og 160 blir skadet, opplyser Thailands helseminister Piyasakol Sakolsatayadorn til Bangkok Post.

Ifølge WHO dør rundt 24 000 mennesker på veiene i Thailand hvert år.

Dette fører Thailand rett til andreplass på verdensbasis i dødelighet på veien, og førsteplass i Asia.

Innfører ny straff Fram til nå har straffen for fyllekjøring vært ulike former for samfunnstjeneste, eksempelvis rydde veier og felle trær. Men myndighetene har innsett at denne straffen ikke er avskrekkende nok, og de skal derfor innføre arbeid på likhus som en ny straff.

- Dette skal være en måte å avskrekke folk på, sier politisjef Kriangdej Jantarawong ifølge BBC.

Myndighetene håper at arbeidet på likhuset er så «intenst» at fyllekjørerne i større grad innser konsekvensene av egen atferd.

Regjeringen godkjente de nye planene i starten av april, og det blir nå opp til retten å bestemme hvem som skal ilegges den nye straffen. 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!