- Nå sendes regningen til skattebetalerne

Jobbet med prestisjeprosjekt, fikk ikke lønn.

PRESTISJEPROSJEKT: Litauerne jobbet med Ringnes Park-prosjektet. Foto: Sindre Granly Meldalen
PRESTISJEPROSJEKT: Litauerne jobbet med Ringnes Park-prosjektet. Foto: Sindre Granly Meldalen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 15 litauiske bygningsarbeidere reiste denne uka tilbake til Norge for å kreve flere lønn for flere måneder som de ikke har fått utbetalt fordi selskapene som har leid dem inn krangler om oppgjøret.

De har jobbet med prestisjeprosjektet Ringnes Park på Grünerløkka i Oslo. Oslo bygningsarbeiderforening anslår at totalkravet fra arbeiderne kan ende på to til tre millioner kroner mot det litauiske selskapet som de har vært ansatt i.Men de kommer trolig ikke til å få utbetalt hele beløpet. Krangler om oppgjørDagbladet.no var i går i kontakt med eieren av selskapet. Han forklarte at han ikke kunne betale ut lønn, og at selskapet trolig ville bli slått konkurs.

- Dette er snakk om en kjedereaksjon. Jeg har ikke fått betalt av selskapet som leide inn meg, sa han.Sventas er leid inn av selskapet Lunart Nor AS. Hovedentreprenør på prosjektet er OKK Entrepenør AS.

Ifølge direktør i OKK Entrepenør AS, Fredrik William Baumann, strides de og Lunart NOR AS om et sluttoppgjør på 1,5 millioner kroner i saken som er uavklart.

- Det er uansett forferdelig trist at dette går utover arbeiderne. Disse personene er ikke under våre kontrakter, men det er selvfølgelig synd det blir slik, sa han i går.Dagbladet.no har ikke lykkes med å komme i med noen representanter for Lunart Nor AS, på tross av gjentatte forsøk tirsdag og onsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer