Nå ser Kim Jong-un på ting igjen

Inspiserer kontor med datamaskiner uten tastatur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den Nord-Koreanske propagandastrategien som medfører at landets «kjære leder» ser på ulike ting rundt om kring i det lukkede landet har ikke endret seg nevneverdig gjennom tidende.

Internettslagere Selv om den amerikanske eks-NBA-stjernen/bestevennen Dennis Rodman gir landets unge diktator Kim Jong-un en ny type PR enn det vi tidligere har sett, har det statlige nyhetsbyrået KCNA frigitt nye bilder av landets leder under en inspeksjon av hærens enhet 534.

Han tar etter faren Kim Jong-il, som var så aktiv at nettsida Kim Jong-il looking at things ble en stor suksess. Nettsida samlet de offisielle bildene fra propagandaapparatet i Nord-Korea der han ser på ting.

Sønnen Kim Jong-un er slett ikke dårligere, og har siden han overtok som statsleder i slutten av 2011 sørget for ny internettsuksess på nettsida Kim Jong-un looking at things.

Tastatur-løst kontor På et av de nylig frigitte bildene fra inspeksjonen av hærenheten har han slått seg ned på et kontor med en rekke dataskjermer, datamus og hodetelefoner - men som verken har tastatur eller papirer liggende.

Bildeteksten som følger med bildene er mangelfull, men utfra bildene å dømme gir Kim Jong-un offiserene råd, mens offiserene noterer aktivt. Det er imidlertid uklart om den unge diktatoren fortalte dem at det kunne være en fordel med tastatur.

Kim Jong-un inspiserer også maten på den militære basen, og interesserer seg tilsynelatende spesielt for en form for bakverk. Det kommer ikke fram om han tok en smakebit.

Den unge diktatoren inspiserte også soldatene, og klapper på et av bildene mens han går over gårdsplassen på militærbasen.

Gjør som pappa Pappa Kim Jong-ils turer rundt for å se på ting i landet varte til det siste.

UTEN TASTATUR: Her besøker Kim Jong-un et kontor som har rikelig med skjermer - men ingen tastatur. Kontoret tilhører den nordkoreanske hærens enhet 534. Foto: AFP Photo/KCNA/NTB Scanpix
OPPSTILT: Nordkoraenske soldater står oppstilt mens Kim Jong-un og offiserene rusler forbi. Foto: EPA/KCNA/NTB Scanpix
KLAPPER: Kim Jong-un var tydeligvis fornøyd med inspeksjonen, og klappet da han gikk over en stor gårdsplass. Foto: AFP Photo/KCNA/NTB Scanpix
MATINSPEKSJON: Her tar Kim Jong-Un en titt på maten ved den nordkoreanske hærens enhet 534. Foto: AFP Photo/KCNA/NTB Scanpix
INTERESSERT I BAKVERK: Nord-Koreas leder Kim Jong-un var tilsynelatende spesielt interessert i dette bakverket. Det er imidlertid uklart om han tok seg en smakebit. Foto: AFP Photo/KCNA/NTB Scanpix

Den siste utflukten til Kim Jong-il før han døde gikk til det nyåpnede Kwangbok-kjøpesenteret i Pyongyang. Interessant nok ble bildene fra utflukten først publisert etter at diktatoren døde, men før dødsfallet ble offentlig.

Bildene fra kjøpesenteret er altså er de siste som er publisert av Kim Jong-il i live, og de viser diktatoren i velkjente positurer. Som regel ser han på ting, iført solbriller inne, ellers går han rundt eller står i den hypermoderne rulletrappa, før det hele avsluttes med et gruppebilde utenfor med de ansatte.