Nå ser også Kim jr. på ting

Se det hysteriske nyhetsinnslaget her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Man kan si mye om torturregimet til Kim-klanen i Nord-Korea. Tre generasjoner har ledet landet, og for hvert år som går går det dårligere og dårligere.

Men de må da ha en god porsjon selvironi, de nordkoreanske lederne. For mens et hjernevasket folk sulter og dør som fluer, kjører propagandamaskinen Nord-Korea på for full guffe.

Blant det mest populære den o, så Kjære leder Kim Jong-il kunne finne på, var å reise rundt i landet for å se på ting.

Bildene er blitt en internettslager i de av verdens land som har tilgang på fritt internett. I Nord-Korea har bildene vært viktige fordi de viser hvordan den altvitende lederen reiser rundt og villig gir fra seg råd.

Som far så sønn Nettsida Kim Jong-il looking at things har gjort stor suksess med å samle de offisielle bildene fra propagandaapparatet i Nord-Korea. Som navnet på nettsida hinter om, alle bildene viser at Kim Jong-il ser på ting.

Men Kjære leder døde i fjor. Sønnen, Kim Jong-un, er urutinert, men begynner å få dreis på kunsten å se på ting.

Videoen du ser over er et klipp fra den statlige TV-kanalen. I kjent propaganda-stil forteller den myndige kvinnen at folket nå skal få se sin trofaste leder mens han inspiserer ting.

Med ett er det som et gufs fra fortida. Kim er større og yngre enn sin far, men vitterlig nok ganske så lik der han ser på forskjellig millitærutstyr og noen skjermer.

Den store arvtaker får en god start, med andre ord.

Takket for seg ved å se på dopapir Men han har fortsatt et stykke opp til faren. Kim Jong-ils turer rundt for å se på ting i landet varte til det siste.

Den siste utflukten til Kim Jong-il før han døde gikk til det nyåpnede Kwangbok-kjøpesenteret i Pyongyang. Interessant nok ble bildene fra utflukten først publisert etter at diktatoren døde, men før dødsfallet ble offentlig.

Bildene fra kjøpesenteret er altså er de siste som er publisert av Kim Jong-il i live, og de viser diktatoren i velkjente positurer. Som regel ser han på ting, iført solbriller inne, naturligvis, ellers går han rundt eller står i den hypermoderne rulletrappa, før det hele avsluttes med et gruppebilde utenfor med de ansatte.

«SER PÅ TING»: Kim Jong-il var kjent for å se på ting. Her gransker han dopapir i et nytt kjøpesenter. Bildet er fra den siste offisielle bildepakken av Kim Jong-il, ment for å bygge opp moralen internt i Nord-Korea, samt tegne et vellykket bilde av Nord-Korea for verden utenfor. Propagandaen er imidlertid så fjern fra virkeligheten at for de fleste framstår bildene som tragikomiske. Alle foto: KCNA
«SER PÅ TING»: Kim Jong-il var kjent for å se på ting. Her gransker han dopapir i et nytt kjøpesenter. Bildet er fra den siste offisielle bildepakken av Kim Jong-il, ment for å bygge opp moralen internt i Nord-Korea, samt tegne et vellykket bilde av Nord-Korea for verden utenfor. Propagandaen er imidlertid så fjern fra virkeligheten at for de fleste framstår bildene som tragikomiske. Alle foto: KCNA Vis mer